KAKVA ČAST ZA BOŽU MALJKKOVIĆA! Predsednik OKS primljen u Akademiju košarke!

Autor:

Sport

20.07.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultatima tokom trenerske karijere je to zaslužio.

KAKVA ČAST ZA BOŽU MALJKKOVIĆA! Predsednik OKS primljen u Akademiju košarke!

Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, nedavno je primljen u Nacionalnu akademiju košarke u Francuskoj, čime je dobio značajno priznanje za svoj doprinos "magičnoj igri pod obručima".

Ovo priznanje posebno je značajno, jer dolazi od njegovih kolega, a sam Maljković ističe da je dobio ovu nagradu aklamacijom, što za njega predstavlja veliku čast.

- Niko, pa ni članovi moje porodice nisu odmah saznali za ovo imenovanje. Nisam znao ni ja jer je pismo iz Pariza do Beograda putovalo čitavih mesec i po dana. Smatrao sam, i sad smatram da mi je prevashodni zadatak da Olimpijske igre u Parizu što se tiče tima Srbija proteknu u najboljem redu - rekao je Maljković.

 

 

Prvi čovek OKS je naglasio da mu ovo priznanje posebno znači jer je dobio od svojih kolega.

- Veliko priznanje koje sam dobio od francuske košarke, jer ovu nagradu su mi aklamacijom dodelile kolege, meni mnogo znači. Pre svega u francusku košarku ušao sam kao stranac, u nju uneo svu onu buku koju donose revolucionarne promene, a iz nje izašao kao Francuz - izjavio je Maljković.

On se osvrnuo na to što je u Francuskoj uvek dobro dočekan, kao i da mu je velika čast što će u Akademiju ući zajedno sa nekadašnjim reprezentativcem NBA košarkašem Tonijem Parkerom.

- Francuska me je primila kao svog. Francuska je više nego ma koja druga zemlja, zemlja procedura i lepe forme. Jedna od tih lepih formi leži u činjenici da oni svoju Kuću slavnih zovu Akademija. Dakle, sada sam uz svoje profesure dodao još jednu titulu. Posebna mi je čast što ulazim u tu instituciju u generaciji sa velikim Tonijem Parkerom. No, bavimo se sada Igrama. Živela Srbija - zaključio je proslavljeni košarkaški stručnjak.

Foto: Starsport

 

Podsetimo, Božidar Maljković je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera svih vremena sa četiri titule prvaka Evrope, a poseban pečat je ostavio u francuskoj košarci predvodeći Limož do titule šampiona Evrope 1993. godine, što je bila prva titula klupskog prvaka Starog kontinenta u istoriji francuskog sporta.

Treba reći da je tri godine predvodio Limož i sa njim osvojio šampionat i Kup Francuske (po dva puta).

Olimpijski komitet Srbije je uputio najiskrenije čestitke Maljkoviću na ovom priznanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading