KAPITEN SRBIJE PRED DUEL SA SAD! Bogdan o LOŽENJU nacije i slanju PORUKA svojim saigračima!

Autor:

Sport

14.07.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u utorak igraju protiv Amerikanaca.

KAPITEN SRBIJE PRED DUEL SA SAD! Bogdan o LOŽENJU nacije i slanju PORUKA svojim saigračima!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

Kapiten "orlova", Bogdan Bogdanović, izneo je utiske o pripremama reprezentacije Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

As Atlante je naglasio da su se trudili da nastave sa dobrim timskim radom i održe pozitivnu atmosferu koju imaju. Dodao je da je Abu Dabi fenomenalno mesto za pripreme, gde se mogu posvetiti isključivo košarci, uživati u dobroj hrani, lepom vremenu, bazenu i oporavku.

- Stigli smo dosta kasno, imali smo odmor sve do večernjeg treninga i dobro smo sada odradili. Trudimo se da nastavimo sa radom, dobrim timskim radom i da održavamo tu atmosferu koju imamo. Ne zalećemo se previše, samo se koncentrišemo na rad, da održavamo formu i nastavak priprema ide, spremamo se za Olimpijske igre - rekao je Bogdanović.

Republika

Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Spo/Sipa Press/Profimedia

 

Bogdanović otkriva da nije prvi put u Abu Dabiju.

- Imao sam to iskustvo da budem ovde sa Atlantom pre godinu i po dana. Abu Dabi je fenomenalno mesto, nema šta drugo da se radi sem košarke, dobra hrana, dobro vreme, bazen i oporavak. Pravo mesto za nas.

Posle pobede nad Francuskom, očekivanja navijača su porasla:

- Dobro, to kod nas uvek tako ide. Kako se približava prvenstvo, kreće loženje i tako dalje. Mi treba da se fokusiramo na naš rad ovde, na ovo što gradimo. Mi još ništa nismo postigli ni s tom utakmicom, ni sa ovim prethodnim pripremnim utakmicama što smo imali, da tako kažem, iza zatvorenih vrata. Samo treba da nastavimo da se fokusiramo na trening, na dobar rad. Olimpijske igre tek dolaze, daleko je to još. Prave utakmice tek dolaze.

Foto: Starsport

 

Osvrnuo se na dosadašnji tok priprema:

- Niko nije još sad spreman u fulu. Ne može po utakmici da se meri, neko je odigra dobro, neko nedovoljno dobro. Isto tako i u protivničkim ekipama. Mislim da su svi daleko od neke zadovoljavajuće forme. Ali u tim turnirskim takmičenjima nema ni mnogo vremena. Svi približavamo našu formu kraju, kako da kažem i vrhuncu. Kao što rekoh, naš fokus treba primarno da bude na telu, na kondiciji, na pripremi i da fizički budemo spremni i mentalno kada počnu Igre.

Imao je samo lepe reči za selekciju SAD:

- To su jedni od najvećih profesionalaca, momci u ekipi SAD. Počevši od njihovih lidera i najvećih zvezda. Tako da, možda i oni šalju nama neku poruku (smeh). Sve je za poštovanje, naravno, ali mislim da su oni dosta spremni i pripremljeni. Znaju kako to ide, imaju igrače koji su imali iskustva na prethodnim takmičenjima, nevezano za Olimpijske igre, već i sa planetarnih takmičenja.

Kapiten srpskog tima ne krije da je u kontaktu sa saigračima iz Atlante.

- Kuckamo se mi između nas. Naravno ovi moji iz ekipe navijaju za nas (smeh). Sve su to normalne stvari, nema tu nekog straha. Ni našeg prema njima, niti se oni nas plaše. Biće dobra ta utakmica prijateljska utakmica i dobra proba za obe ekipe, da se vidi gde su trenutno.

Pešićevi "orlovi" u ponedeljak od 18 časova igraju protiv Australije, dan kasnije, sledi duel sa SAD u istom terminu.

- Nezgodan protivnik, igraju timski, dosta čvrsto i jako dugo su zajedno. Fizički su spremni i jaki, dosta šutera imaju i iskusnih igrača. Igraju atipičnu košarku, neki svoj stil, brzo i jako. Biće dobra ta priprema za nas. I ta utakmica će biti jako bitna za nas, obe na kraju krajeva, dosta važne za izgradnju dalje forme - zaključio je Bogdan Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading