EVROLIGA OBJAVILA RASPORED! PARTIZAN KREĆE TUROM PO ŠPANIJI, ZVEZDA TESTIRA NOVAJLIJU! Evo kada je prvi derbi

Autor:

Sport

15.07.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećemo dugo čekati na sudar večitih.

EVROLIGA OBJAVILA RASPORED! PARTIZAN KREĆE TUROM PO ŠPANIJI, ZVEZDA TESTIRA NOVAJLIJU! Evo kada je prvi derbi

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Evroliga je objavila zvaničan raspored utakmica u sezoni 2024/25! Crvena zvezda će na startu 4. oktobra, dan kasnije u odnosu na Partizan, gostovati novajliji Parizu, dok će Žocov tim sezonu započeti turom po Španiji, odnosno gostovanjima Baskoniji, pa Real Madridu.

Baskijci u pravom kolu dočekuju crno-bele, pa će u drugom na gostovanje beogradskim crveno-belima. Nemaju večiti baš najlakši raspored na početku, pošto će "parni valjak" u naredna dva kola odmeriti snage sa Bajernom, gde će jedino biti domaćin, i Makabijem. Sa druge strane, Sferopulosov tim će, posle uvodna dva veoma bitna testa, na gostovanje Fenerbahčeu, posle čega dočekuje Barselonu.

Što se tiče večitih derbija, prvi je zakazan za 21. novembar kada će crveno-beli biti domaćini u okviru 11. runde. Pred svojim navijačima Partizan će Zvezdu na evrosceni dočekati 31. januara u 24. rundi. U slično doba bili su odigrani i derbiji tokom prethodne dve sezone.

Republika

Foto: Starsport

Prošlosezonski evroligaški derbi

Kao i do sada igraće se 34 utakmice. Sistem je ostao isti što se tiče plasmana u doigravanje - prvih šest timova na tabeli idu direktno u plej-of, a ekipe od sedme do 10. pozicije igraju plej-in. Večiti se opet nadaju dobrim rezultatima u Evroligi. Zvezdaši se uzdaju u to što su konačno zadržali okosnicu tima i dodatno je pojačali, dok Partizanovci veruju Obradoviću koji potpuno rekonstruiše tim.

Kompletan kalendar takmičenja možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading