EVROLIGA JE PRESEKLA, PARTIZAN I ZVEZDA NE IDU NA BLISKI ISTOK: Jedna briga manje za Obradovića i Sferopulosa

Autor:

Sport

11.07.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sezona počinje 3. oktobra.

EVROLIGA JE PRESEKLA, PARTIZAN I ZVEZDA NE IDU NA BLISKI ISTOK: Jedna briga manje za Obradovića i Sferopulosa

Foto: Kss.rs

Nova sezona u Evroligi započeće 3. oktobra i u njoj ćemo gledati neke nove klubove, ali i dobro poznate rivale sa kojima će Partizan i Crvena zvezda ponovo odmeravati snage. Tako će večiti rivali imati dva nova gostovanja, jedno u Parizu a drugo u Dubaiju, od kojih će ovo drugo sa pet sati let au jednom pravcu biti posebno naporno. Međutim, jedno gostovanje je arhivirano.

Naime, Makabi će kao i prošle sezone, zbog rata u Izraelu, svoje mečeve igrati u Beogradu, odnosno hali Pionir. Tako će tim Janisa Sferopulosa ponovo na megdan Izraelcima faktički u svojoj kući, koju planira bukvalno da prisvoji i renovira, dok će izabanici Željka Obradovića prvi put gostovati nekom evroligaškom timu a da to nije večiti rival. Naime, upravo su crno-beli poslednji koji su gostovali Ponosu Izraela u Tel Avivu, a onda je 30 sati kasnije počeo rat.

 

 

Dok će Makabi svoj novi stari dom naći u Beogradu, Hapoel Jerusalim i Hapoel Tel Aviv odlučili su se za drugačiji pristup. Njihove domaće utakmice odigraće se u Bugarskoj, tačnije u sofijskom predgrađu Samokov, gde već utakmice bugarske lige igra tim Rilski. Dvorana u kojoj će se odvijati mečevi prima 2.000 gledalaca i sagrađena je pre 16 godina.


U zvaničnom saopštenju, Evroliga je navela da će pažljivo pratiti situaciju i blagovremeno obavestiti javnost o mogućnosti da ove odluke budu promenjene. To znači da postoji šansa da se Makabi i dva Hapoela vrate svojim domovima ukoliko se situacija u regionu normalizuje. Ova situacija predstavlja jedinstveni izazov za sve učesnike, ali istovremeno otvara mogućnost za nove iskustvene i sportske podvige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading