ŠOK! AMERIKANCI OSTALI BEZ ZVEZDE PRED OLIMPIJSKE IGRE! Rastu šanse Srbiji?!

Autor:

Sport

10.07.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već se piše i ko će ga zameniti

ŠOK! AMERIKANCI OSTALI BEZ ZVEZDE PRED OLIMPIJSKE IGRE! Rastu šanse Srbiji?!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Klipersa

NBA zvezda i igrač Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard neće biti deo američkog drim-tima na Olimpijskim igrama u Parizu! Još uvek nije poznat razlog tome, da li se povukao ili je otpao iz nekog razloga, ali kao potencijalna zamena spominje se Derik Vajt iz Bostona.

 

Selektor američke košarkaške reprezentacije Stiv Ker planirao je da sa sobom povede sledećih 12 igrača: Stef Kari, Lebron Dzejms, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Devin Buker, Džru Holidej, Tajris Haliberton, Entoni Edvards, Entoni Dejvis, Bem Adebajo i Kavaj Lenard, čije je ime naknadno objavljeno, a naknadno je i precrtano.

Podsetimo, Srbija i Amerika će prijateljski susret pred početak najvećeg turnira u Parizu u Emiratima odigrati 17. jula u sklopu prijateljskog turnira na kojem će se još naći i Australija.

Turnir u Abu Dabiju će otvoriti utakmica SAD i Australije, a utakmica je zakazana za 15. jul. Dan kasnije, snage će odmeriti Srbija i Australija, a potom 17. jula sledi duel sa Amerikom. Na njemu neće biti pomenutog Lenarda, ali uprkos tome nema sumnje da će Ameri biti jaki kao crna zemlja. Dok će oni biti oslabljeni neigranjem asa Klipersa, za "orlove" neće na pripremnom turniru nastupati Dejan Davidovac i Nikola Jović.

Podsetimo, sa Srbijom i SAD u grupi na Olimpijskim igrama još su i Portoriko i Južni Sudan, a Karijeva četa će turnir upravo otvoriti protiv Kerovih igrača 28. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading