PRVO OBRAĆANJE "KARIJA": Nisam zadovoljan, ali bićemo spremni - spomenuo i Novaka (VIDEO)

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

10.07.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moramo ekipu da prirpemimo za ono što je najvažnje.

PRVO OBRAĆANJE "KARIJA": Nisam zadovoljan, ali bićemo spremni - spomenuo i Novaka (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Košarkaška reprezentacija Srbije je u jakim pripremama pred odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratiće se medijima i čitavoj naciji nakon završenog prvog dela priprema za Olimpijske igre u Parizu. Pešić bi tokom ovog obraćanja trebalo i da saopšti konačni spisak za Pariz.

TOK KONFERENCIJE

Dobar dan svima, dve nedelje smo zajedno, prošli smo uvodni deo. Zadnjih nekoliko dana smo u Areni, uglavnom nismo ispunili sve što smo planirali, ali za dve nedelje smo uradili dovoljno, nismo ni svaki dan trenirali. Kao što znate svi dolaze iz različitih klubova, treba sve to povezati. Da se povežu između sebe pa onda i mi sa njima. To je veoma zahtevno, postoji ogromna želja sa njihove strane. Mi nismo u dobromk fizučkom stanju na nivou na kom sam ja želeo. Igramo prvu utakmicu 28.jula, znači još dve i po nedelje. Tako da se nadam da ćemo doći na jedan nivo koji je potreban. Znate protiv koga igramo, to su ekipe koje su sličnog stila igre. Sa puno trčanja, agresivnom odbranom, naravno sa različitim kvalitetom. To je veoma zahtevno, postoji ogromna želja sa njihove strane. Mi nismo u dobrom fizučkom stanju na nivou na kom sam ja želeo. Igramo prvu utakmicu 28.jula, znači još dve i po nedelje - rekao je Pešić na početku svog izlaganja i potom dodao:

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

 

Tako da se nadam da ćemo doći na jedan nivo koji je potreban. Znate protiv koga igramo, to su ekipe koje su sličnog stila igre. Sa puno trčanja, agresivnom odbranom, naravno sa različitim kvalitetom. Ne kukam ja uopšte pošto ste me pozvali onda vam govorim ono što treba da znate, jer nije za odmet naučiti nešto i od trenera. Naši ciljevi su visoki i za to se moraš baš dobro spremiti. To je deo naših svakodnevnih obaveza i pokušavamo da to uradimo na najbolji mogući način. Igrali smo dve utakmica sa Holandijom, to je bilo dobro. Ogroman je interes igrača da se pokažu na najbolji način.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

 

- Nikola Jović je počeo da trenira individualno, krajem prošle nedelje je skinuo čizmu, radi sa fizioterapeutima i timom. Ostaje sa doktorima, lekarima i komletnim stafom dok smo mi na putu da vidimo da li ga oni mogu spremiti da se priključi ekipi kada se mi vratimo iz Abu Dabija. Nije ruptura, nije ništa polomljeno, ali traže vreme. Davidovac se povredio sa Holandijom ima terapije u Vipu i ako mogu da se obratim stručnjacima da srede Davidovca, ali on je bio odličan. Pokazao je sjajan intenzitet, mogu da kažem da ga ne bi prepoznali, jer je tako dao kao nikada do sada. Žao mi je što se on povredio, pao je nezgodno na kuk i nadam se da će uspeti da ga oporave do 18.jula, jer su nam obojica mnogo važni. Jer mi na njihovim pozicijama nemamo takve igrače i oni su nam mnogo bitni - istakao je Pešič.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

 

Dotakao se selektor i Portorika koji je poslednji obezbedio plasman u Pariz i biće naš poslednji rival u grupi.

- Ja sam rekao i da će Portotiko biti najozbiljniji. Ja se ne smejem što je Portoriko došao, oni su fantastična ekipa, dobili su nove igrače. Pogotovo ovaj iz Nju Orleansa koji je neviđen igrač. Ne mogu da kažem da je sam pobedio, ali videli ste koja je atmosfera u San Huanu, ali onaj ko je igrao tamo znate koliko je teško nih pobediti. Ja ne znam da li bi mi njih dobili, sva sreća da smo mi na vreme dobili one utakmice pa da nismo morali da imamo dodatne ispite. Naša grupa je dobra, jer su svi isti, ne kvalitetom, ali po načinu igre. Mi imamo šanse protiv Amerikanaca, pogotovo u jednoj utakmici gde uvek imamo neku šansu. Ali tako i Južni Sudan razmišlja prortiv nas.

 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Selektor se dotakao i žreba koji je izuzetno specifičan.

- Grupa je dosta komplikovana. Ja verujem mom timu i verujem u naš rad, ali samo malo se smirite i spustite loptu na zemlju, jer će to biti jedan dosta komplikovan turnir. Mi ako budemo drugi što je realno i što bi trebalo da bude naš cilj, onda mi ne igramo sa trećim, nego igramo sa prvim ili drugom. To je vrlo interesantno. Mi iz A grupe ili B grupe možemo da dobijemo Kanadu. Tako da je žreb vrlo težak.

- Deset ekipa će se boriti za medalju. Videli ste kako je Brazil razbio Letoniju koja je bila iznenađenje na Svetskom. Teško ćemo igrati sa Brazilom. Ono što je povoljno jeste što u četvrtfinalu izbegavamo Amere - istakao je Pešić.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

 

Dobio je Kari pitanje i kada se može očekivati konačan spisak, kao i kako odbraniti igrače od velikih očekivanja javnosti.

- Mi se ne branimo od navijača, mi smo zahvalni navijačima svuda i na svakom mestu. Znate kako su nas svi podržavali i mi se ne branimo ni od koga. Ja samo kažem da se ne palimo previše. Kada je reč o spisku, to će se znati kada krenemo 24. u Lil. Verovatno će se znati 23. uveče, ne želimo da žurimo, jer nikad se ne zna. Ne daj Bože može da dođe do povreda, tako da ćemo sačekati - rekao je Pešić.

- Ja bih samo hteo da iskoristim priliku da pozdravim Novaka Đokovića i da mu poželim svu sreću i puno uspeha i toliko sam ponosan na njega i na ono što je uzeo mikrofon i saopštio navijačima "laku noć" i to je on, to ne može svako. Vi treba o tome da pišete stalno i vi to stalno treba da hvalite - nije ostao dužan Pešić.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

- Ja verujem u talenat, ali najviše radimo na hemiji. Sve je to komplikovano, nije isto raditi u klubu i u reprezentaciji. Mnogo je važno da se igrači između sebe povežu i da se razumeju. Uspeo si kao trener kada igrači osete tako da ne moraju da piju kafu, ali da jedni drugi trebaju, jer su onda spremni da urade neke stvari koje inače ne bi. Radimo još na tome, uvek je bolje pobediti nego izgubiti i onda se diž međusobno poverenje i nekad nije loše izgubiti da se vide neke greške - istakao je iskusni stručnjak.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Na ovakvim turnirima nemaš pravo na poraz, ali moramo ekipu da prirpemimo za ono što je najvažnje. Biće tu uspona i padova, ali sada ne razmišljam o rezultatima - jasan je Kari.

 

 

Naša selekcija je u Parizu u grupi sa Južnim Sudanom, SAD-om i Portorikom.

Srbija je tokom pripremnog dela dva puta savladala selekciju Holandije, a svi igrači su dobili šansu.

Košarkaški turnir na Igrama biće održan od 27. jula do 10. avgusta 2024. godine. Preliminarni mečevi igraju se u Lilu, a završnica u Parizu. 

Republika

Foto: Starsport

 

 

Sistem takmičenja je takav da će u četvrtfinale proći po dve najbolje ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije i aktuelni vice-prvaci sveta plasmanom u polufinale Mundobasketa našli su se među dve najbolje rangirane evropske selekcije u Manili prošlog leta, čime je obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre 2024. 
Poslednji put košarkaši Srbije su na Olimpijskim igrama nastupali u Riju 2016. godine, kada su osvojili srebrnu medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading