SELEKTOR PEŠIĆ SAZNAO VAŽNE INFORMACIJE: Kvalifikaciona senzacija - Portoriko šokirao planetu i zakazao duel sa "orlovima"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.07.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je reći da je u pitanju veliko iznenađenje.

SELEKTOR PEŠIĆ SAZNAO VAŽNE INFORMACIJE: Kvalifikaciona senzacija - Portoriko šokirao planetu i zakazao duel sa "orlovima"!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije je saznala ime poslednjeg rivala u grupi C na Olimpijskim igrama, a to je neočekivano postala ekipa Portorika. Kvalifikacioni turnir u Portoriku iznedrio je iznenađenje kada je domaćin turnira postao pobednik, nakon što je u finalu savladao Litvaniju rezultatom 79:68 (19:19, 20:16, 23:15, 17:18).

Hoze Alvarado predvodio je Portoriko do pobede sa 23 poena i šest skokova, dok su Tremont Voters i Džordan Hauard doprineli sa 18, odnosno 12 poena. Sa druge strane, Rokas Jokubaitis je bio najefikasniji u litvanskom timu sa 16 poena, dok je Domantas Sabonis dodao deset poena uz devet skokova.

Portoriko, zemlja koja je poznata po svojoj strasti prema košarci, iznenadila je celokupnu košarkašku javnost osvajanjem kvalifikacionog turnira i plasmanom na Olimpijske igre u Parizu. Ova ekipa, predvođena sjajnim Alvaradom, Votersom i Hauardom, pokazala je izuzetnu borbenost i kvalitet protiv renomiranih ekipa poput Litvanije, što će ih učiniti izazivačem vrednim pažnje u grupnoj fazi takmičenja.

 

 

Vest o novom rivalu košarkaške reprezentacije Srbije izazvala je različite reakcije među navijačima i stručnjacima. Dok su neki izrazili iznenađenje i oprez zbog snage ekipe Portorika, drugi smatraju da će ova situacija dodatno motivisati naše košarkaše da pokažu svoj kvalitet i odbrane boje Srbije na najbolji mogući način.

Susret između Srbije i Portorika na Olimpijskim igrama biće izuzetno zanimljiv za praćenje, s obzirom na iznenađujući plasman ekipe Portorika i želju Srbije da ostvari uspeh na ovom velikom takmičenju. Očekuje se da će ova utakmica doneti mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, a košarkaški svet sa nestrpljenjem iščekuje početak takmičenja u Parizu.

Da podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u grupi "C" Olimpijskih igara u Parizu zajedno sa selekcijma Sjedinjenih Američki Država, Južnog Sudana i kvalifikanta Portorika.

Košarkaški turnir počinje 27. jula, a finale je zakazano za 11. avgust.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading