Post dug više od decenije i po je prekinut: BOSTON JE ŠAMPION - 18. titula je stigla u grad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.06.2024

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon više od decenije i po titula se vratila u grad.

Post dug više od decenije i po je prekinut: BOSTON JE ŠAMPION - 18. titula je stigla u grad!

Foto: Twitter.com/Boston Celtics

Boston Seltiksi su zabeležili istorijski uspeh osvajanjem 18. NBA šampionske titule u uzbudljivoj petoj utakmici protiv Dalas Maveriksa.

U dvorani "TD garden" Boston je u petoj, ispostavil ose poslednjoj utakmici velikog finala plej-ofa NBA lige slavio rezultatom 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) čime je prekinut šesnaestogodišnji post.

Sjajnu partiju u odlučujućem meču pružio je Džejson Tatum koji je zabeležio 31 poen, 11 skokova i osam asistencija čime je dao ključan doprinos u trijumfu svoje ekipe, a uz njega istakao se i Džejlen Braun postigavši 21 poen, šest asistencija i osam skokova, dodatno potvrđujući timski trijumf.

 

 

Zapaženo je da se trijumf Seltiksa slučajno dogodio na isti datum kao i njihova pobeda 2008. godine protiv Los Anđeles Lejkersa, dodajući dodatnu notu nostalgije njihovoj monumentalnoj pobedi. Ova pobeda ne samo što označava njihovu 18. titulu, već simbolizuje i kraj dugog posta Seltiksa i njihovih vernih navijača.

 

 

Iako su Maveriksi pružili hrabar otpor, predvođeni izuzetnim Lukom Dončićem, koji je pružio impresivnu partiju sa 28 poena, pet asistencija i 12 skokova, to nije bilo dovoljno da zaustavi šampiosnku ekipu Bostona. U redovima Dalasa istakli su se i Kajri Irving koji je zabeležio 15 poena i devet asistencija, dok je Džoš Grin dodao 14 poena na konto Maveriksa.

 

 

Seltiksi su ostvarili ubedljivu pobedu koja će nesumnjivo biti urezana u anale NBA istorije, označavajući triumfalni povratak ove čuvene franšize na sam vrh najjače košarkaške lige na planeti.

Još jedna sjajna sezona NBA lige je okončana, a sada ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju predstojeće Olimpisjke igre u Parizu tokom kojih se očekuje da će biti odigran jedan od najineteresantnijih košarkaških turnira, a ljubitelji košarke u Srbiji se sa punim pravom nadaju velikom finalu u kojem će se puleni selektora Svetislava Pešića suprostaviti američkim košarkaškim zvezdama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading