NIŠTA OD METLANJA: Brutalni Dončić uništio Boston! Hoćemo li prisustvovati istoriji NBA lige?!

Autor: Vladimir Voirh

Sport

15.06.2024

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo realno da Seltiksi do "prstena " stignu "sa nulom".

NIŠTA OD METLANJA: Brutalni Dončić uništio Boston! Hoćemo li prisustvovati istoriji NBA lige?!

Foto: YouTube.com/printscreen/GAMETIME HIGHLIGHTS

Potpuni obrt.

Košarkaši Dalasa u četvrtoj utakmici velikog fianla NBA lige počistili su sa parketa "Ameriken Erlajns centra" ekipu Bostona, čime su nagovestili da neće bez borbe da se odreknu "krune".

U četvrtoj utakmici velikog finala Dalas je slavio rezultatom 122:84 (34:21, 27:14, 31:25, 30:24) čime je rezultat u finalnoj seriji smanjena na 3:1. Ovim trijumfom Dalas ne samo da je produžio svoje nade da bitka nije izgubljena, već je zabeležio i treći najubedljiviji trijumf u finalima NBA lige. Ubedljivije trijumfe zabeležili su jedino Čikago protiv Jute 1998. godine kada je bilo +42, kao i Boston 2008. godine savladavši LA Lejskerse sa 39 poena prednosti.

Zvezda večeri bio je svakako Luka Dončić, koji je predvodio Dalas sa fantastičnih 29 poena, a uz to je ostvario i pet skokova, isto toliko asistencija i tri  ukradene lopte. Važno je napomenuti da je Dončić stigao do navedenog ostvarenja za samo 32 minuta provedenih u igri, a posebno se mora istaći da je tokom prvog poluvremena ubacio čak 25 poena.

 

 

Pored Dončića, ruki senzacija Kajri Irving doprineo je sa 21 poenom i šest asistencija, dok je Derek Lajvli pružio sjajnu izvedbu sa 11 poena i 12 skokova za samo 22 minuta igre. 

Sa druge strane činilo se da se Boston "nije ni pojavio na parketu". Ovo je bila prva utakmica od 2016. godine, od kada su Kavalirsi postigli manje od 84 poena u finalnoj utakmici, da jedna ekipa ima tako razočaravajuće ostvarenje. Važno je napomenuti da su svi ključni igrači Celticsa podbacili, pri čemu je Džejlen Braun postigao samo 10 poena sa šutem 3/12

Serija se sada se li u Boston. Dalas je udahnuo novi život i ostaj da se vidi da li mogu na krilma ovog sjajnog ostvarenja da načine i istorisjki podvig u finalnoj seriji. Sa druge strane Boston mora dokazati da ih ovakav traumatičan rezultat neće poremetiti u pohodu na šampionski pehar, prbi nakon više od decenije i po.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading