BEZ ĐOKOVIĆA NA NAJVEĆOJ SCENI! Odustao od učešća u elitnom takmičenju!

Autor:

Sport

17.06.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu želeli da uplate toliku sumu novca.

BEZ ĐOKOVIĆA NA NAJVEĆOJ SCENI! Odustao od učešća u elitnom takmičenju!

Foto: ST/Nikola Mutić

Poznati su učesnici Evrolige za narednu sezonu, među kojima se nalaze i timovi Partizana i Crvene Zvezde. S druge strane, spisak učesnika za Evrokup glasi ovako: Lijetkabelis, Aris, Bahčešehir, Bešiktaš, Budućnost, Cedevita Olimpija, Trento, Gran Kanarija, Hapoel Jerusalim, Hapoel Tel Aviv, Burg, Huventud, Trefl, Turk Telekom, Kluž, Venecija, Valensija, Hamburg, Ulm i Vulvsi.

Iako se očekivalo da će Dubai igrati Evrokup ove sezone i da će dobiti višegodišnji ugovor sa Evroligom, čelnici kluba su odbili da uplate oko 1,5 miliona evra za učešće u Evrokupu naredne sezone. Takođe, klub čiji su vlasnici Đorđe Đoković i Dejan Kamenjašević kroz Evrokup nije imao prolaznost ka Evroligi, što je dovelo do odluke da odustanu od takmičenja na evropskoj sceni. Ipak, ovo ne znači da Dubai neće biti učesnik Evrokupa ili Evrolige u budućnosti, ali će morati da postigne unosan finansijski dogovor sa bordom Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Đorđe Đoković na predstavljanju Dubaija

Približava se Skupština AdmiralBet ABA lige na kojoj će se prihvatiti izveštaj iz prethodne sezone, napraviti raspored za narednu sezonu, proširiti ABA 2 lige na 16 klubova i potvrditi prijem SC Derbija u vlasničku strukturu. Iako je kristalno jasno da je Dubai siguran učesnik regionalne lige, mogući su razni preokreti i neočekivani epilozi u budućnosti.


Kako sada stvari stoje, Dubai će imati značajnu ulogu u evropskim takmičenjima u narednim godinama, ali će biti potrebno postizanje jasnih finansijskih dogovora

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading