SVI DETALJI O DUBAIJU U ABA LIGI! EVO GDE, KADA I KOLIKO ĆE VEČITI MORATI DA PUTUJU! Potvrđeno i koji igrači i trener se skautuju!

Autor:

Sport

28.05.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Dubaija razjasnili sve.

SVI DETALJI O DUBAIJU U ABA LIGI! EVO GDE, KADA I KOLIKO ĆE VEČITI MORATI DA PUTUJU! Potvrđeno i koji igrači i trener se skautuju!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Dubai postao je pre nekoliko dana zvanično novi član AdmiralBet ABA lige, u kojoj će se takmičiti od sezone 2024/2025.

U znak ozvaničenja ulaska azijskog tima u regionalno takmičenje danas se održava svečana ceremonija u hotelu "Kraun plaza", a tim povodom "šeici" su poslali svoje predstavnike Đorđa Đokovića i Dejana Kamenjaševića na potpisivanje ugovora sa čelnicima Jadrana.

Njih dvojica dele funkciju direktora kluba, a prisutnima se obratio Kamenjašević i objasnio sve detalje učešća Dubaija u regionalnoj ligi.

- Dubai će igrati u Koka Kola areni u Dubaiju. To je važno pošto se svašta govorilo.
Dubai je na pet sati direktnog leta. Beograd dva, Sarajevo, Zagreb, Ljubljana i Podgorica jedan put u sezoni. Mi smo tu više u gubitku. Ide se, spava se u hotelu sa 4 zvezdice koji je po evropskim stsndardima 6-7 zvezdica, igra se, spava se i onda se ujutro ide nazad. Mečevi će biti u 18h po lokalnom, a 15h po ovdašnjem vremenu. Naš koncept je biznis, bićemo kompetitivna ekipa. Biće skroman tim za AdmiralBet ABA Ligu, da učimo, da se razvijamo. Nije cilj da je osvojimo. A i da je osvojimo ne ulazimo kroz nju u Evroligu i Evrokup. Nikad u životu ne možemo imati navijače kao Partizan, Zvezda, Pao, Olimpijakos, sem ako ih ne kupimo kao igrače. Mi želimo da izgradimo klub kojim će se ponositi svi u zemlji
, rekao je Kamenjašević i dodao:

Republika

Foto: Starsport

Dejan Kamenjašević

- Tradicija, ovaj region je košarkaški i najvažniji na svetu. Vraćamo se korenima

Činjenice su da od 1933. imamo 50 godina gde su iz Sirije, Egipta i Libana igrali u Evropi, u FIBA LŠ, kao ireprezentacije. Igra se NBA kod nas, zašto ne bi i ABA? Ja sam kao mali odrastao u Sarajevu i igrao u KK Bosna, košarka spaja. Ovo je jedina liga na Balkanu koju igraju najbolji klubovi.

Nastavio je sa pričom o ciljevima.

- Naš cilj je AdmiralBet ABA liga, sportski i komercijalno. Pitanje Evrokupa i Evrolige je otvoreno, to je cilj da igramo dve lige (jos jednu uz ABA) i ako bude šanse da igramo drugu ligu videćemo. Imali smo ponuda da igramo još jednu ligu. Imamo i ime za trenera ali kako su pod ugovorom ne možemo sad da kažemo. Gledamo da to bude čovek iz regiona. Mi već dugo gledamo igrače iz regiona, to što se pisali nema veze sa nama. Mi sada počinjemo da formiramo ekipu, zavisi i od toga ko će biti trener - zaključio je Kamenjašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading