VELIKA ČAST ZA SVETISLAVA PEŠIĆA! Stadion će nositi ime selektora Srbije!

Autor:

Sport

14.06.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaslužio je ovo u svom Pirotu.

VELIKA ČAST ZA SVETISLAVA PEŠIĆA! Stadion će nositi ime selektora Srbije!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Pirot obeležava veliki jubilej, 70 godina postojanja, kroz niz svečanosti i događaja koji će okupiti ljubitelje košarke iz grada i šire. Ovaj klub se ističe kao jedan od retkih u Srbiji sa kontinuitetom dugim sedam decenija, što ga čini jednim od najstarijih u zemlji.

Bojan Ranđelović, predsednik kluba, podsetio se 1952. godine, kada je KK Pirot započeo svoju bogatu istoriju, ali i otkrio da će gradski stadion poneti ime Svetislava Pešića.

- Pirot je jedan od retkih klubova u Srbiji, koji ima kontinuitet od 70 godina i među najstarijima je u zemlji. Pre nekoliko meseci klub je sa ŽKK Gimnazijalac i ŽRK Pirot pokrenuo inicijativu da gradski Omladinski stadion od 15. juna u podne ponese ime našeg istaknutog košarkaškog trenera Svetislava Karija Pešića, a da doajeni pirotskog sporta profesor Zvonimir Minčić i profesor mr Branislav Ćirić dobiju spomen ploče. U „Galeriji Čedomir Krstić“ je otvorena izložba posvećena pirotskoj košarci. Prvi put će biti izloženi trofeji Svetislava Pešića Karija, koje je osvojio tokom dugogodišnje karijere, a u drugom delu je predstavljen istorijat kluba Pirot - kazao je je Ranđelović.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Pirotske vesti

Stadion koji će nositi Pešićevo ime

Biće predstavljena i monografija „70 godina pirotske košarke“, delo novinara Bobana Mitića.

- Moja desna ruka u ovom poslu bio je Slobodan Đelević, koji je najviše učestvovao u realizaciji knjige. Dolazili smo do podataka u Istorijskom arhivu, biblioteci i tekstovima Slobode, ali i u pisanju pojedinaca. Za minulih godinu dana imali smo oko 100 sagovornika širom sveta. Došli smo do informacija i fotografija koje su retko objavljivane, uspeli smo da napravimo monografiju koja se čita kao da je roman. Akteri su upravo ljudi koji su 70 godina učestvovali u istoriji grada i košarke u njemu - rekao je Mitić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading