SAZNAJEMO! NIKAD VEĆE ŠANSE DA JOKIĆ IGRA ZA SRBIJU: Ovi potezi ukazuju da će kazati da Pešiću i da ide na OI u Parizu

Autor:

Sport

05.06.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As Denvera samo što nije doneo konačnu odluku da će biti "orao" ovog leta.

SAZNAJEMO! NIKAD VEĆE ŠANSE DA JOKIĆ IGRA ZA SRBIJU: Ovi potezi ukazuju da će kazati da Pešiću i da ide na OI u Parizu

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Nikola Jokić igraće za Košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako je centar Denvera odbio da kaže direktno da košarkaškoj javnosti i da se sam stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću, on je veoma blizu odluke da obuče dres i ovog leta bude "orao" na Igrama.

Prema informacijama do kojih je Republika došla iz izvora bliskog Džokeru, u Somboru se uveliko spremaju da ovog leta gledaju Srbiju protiv američkog drim-tima, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku, na kojem su, osim domaćina, favoriti za prolaz na OI Italija i Litvanija. U gradu se "uveliko zna da će Nikola igrati u Parizu", zbog čega je euforija iz dana u dan sve veća.

Republika

Foto: Starsport

Uskoro se očekuje odluka: Pešić i Jokić

Da će ovog leta biti sa "orlovima", ukazuje i način na koji Jokić sada užurbano puni baterije. Naime, on je po završetku sezone, posle ispadanja Denvera od Minesote u polufinalu Zapada NBA lige, otišao da bude sa svojim konjima, a pratio ih je i na takmičenje u Švedskoj. Zatim je odmah otišao na rafting umesto da se odmara. Upravo time je nagovestio da želi da se izduva od košarke na brzinu, a onda da se nakratko odmori i bude deo tima Srbije u pohodu na zlato u Parizu.

Da bi Jokić trebalo da bude deo tima u Parizu, poručio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da ćemo svi da navijamo za što bolji plasman košarkaša na OI, a onda je upitan da li će Nikola Jokić biti deo tog tima.

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Veruje u tim Srbije i Jokića: Predsednik Vučić

- Ne znam, ali se nadam. Ja njega mnogo volim, mnogo ga poštujem, kao i njegovu porodicu. Ako može ovo je moja molba njemu, da se odazove pozivu. Mnogo je teško i s Kanađanima, koji imaju Aleksandera i Mareja, i sa SAD. Ako neko može da ih pobedi, to je Srbija - istakao je Vučić.

Podsetimo, Pešić je najavi da pripreme započinju 17. juna u Beogradu sa igračima koji su ranije završili sezonu. Dakle, individualne treninge, testiranja, preglede i sve ostalo što ide uz taj deo početka priprema. Potom se 24. i 25. juna skupljaju u nacionalnom fudbalskom centru u Staroj Pazovi i tu ostaju praktično do 11. jula, kada lete za Lion. U Francuskoj ih očekuju duel s Franuzima na oproštaju Tonija Parkera. Sutradan lete za Abu Dabi, tamo igraju prvu utakmicu 16. jula s Australijom, a onda 17. sa Amerikancima. Vraćaju se zatim u Beograd, gde nastavljaju pripreme. Sa Japanom će igrati 20. ili 21. jula, a čekaju još ime jednog protivnika. Put Pariza krenuće 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Drmuš

06.06.2024 07:40

Pa ako neće da igra koji moj ga mole....