DUBAI PRONAŠAO TRENERA: Legenda srpske košarke na klupi novog člana ABA lige!

Autor:

Sport

10.06.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Sale nacionale'' preuzima klub sa Bliskog Istoka.

DUBAI PRONAŠAO TRENERA: Legenda srpske košarke na klupi novog člana ABA lige!

Foto: Starsport

Košarkaški svet je uzbuđen zbog najnovijih vesti o novom članu AdmiralBet ABA lige, ekipi iz Dubaija, koja je počela formiranje tima za narednu sezonu. Prva velika odluka koju su doneli je izbor legendarnog srpskog košarkaša Aleksandra Đorđevića za poziciju glavnog trenera. Ovo je samo početak ambicioznog projekta koji će se ostvarivati pod vođstvom ovog iskusnog trenera.

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

Iako je trenutno zvanični selektor reprezentacije Kine, očekuje se da će Đorđević uskoro biti promovisan za glavnog trenera novoformiranog kluba. Plan je jasan - ekipa iz Dubaija želi da se domogne takmičenja u Evroligi putem regionalne ABA lige. S obzirom na Đorđevićevu reputaciju i iskustvo, ovo bi mogao biti početak jednog uzbudljivog putovanja za klub i njegove navijače.

Dubai još uvek nije potpisao nijednog igrača, ali se očekuje da će se to uskoro promeniti. Sa Đorđevićem na čelu, očekuje se da će klub pažljivo odabrati igrače i formirati snažan tim koji će se suprotstaviti izazovima ABA lige.

Zanimljivo je da je u trci za poziciju prvog trenera bio i Svetislav Pešić, ali se uprava kluba odlučila za Đorđevića. Ovo je još jedan pokazatelj poverenja u Đorđevića kao iskusnog stručnjaka, čiji je trenerski put uključivao rad sa renomiranim klubovima poput Armanija, Benetona, Panatinaikosa, Bajerna, Virtusa i Fenerbahčea.

Popularni ''Sale nacionale'' imao je velike uspehe kao selektor Srbije, osvojivši tri srebrne medalje na Evropskom i Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama. Takođe, imao je priliku da vodi i Kinu kao selektor. Sa ovakvim iskustvom i uspesima, nije iznenađenje što je izabran za ključnu ulogu u novom klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading