TUŽNE VESTI IZ SAD! Preminuo sin NAJČUVENIJEG Srbina! Imao je samo 42 godine!

Autor:

Sport

10.06.2024

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se opraštaju od naslednika legendarnog Pita Maravića.

TUŽNE VESTI IZ SAD! Preminuo sin NAJČUVENIJEG Srbina! Imao je samo 42 godine!

Foto: Republika

Džoš Maravić, sin legendarnog srpskog košarkaša Pita Maravića, preminuo je u svojoj 42. godini.

Iako uzrok smrti još uvek nije poznat, tamošnji mediji i čuveni koledž LSU su potvrdili ovu tužnu vest.

Džoš nije uspeo da ostvari karijeru poput svog oca, ali je ostvario svoj dečački san igrajući za Univerzitet na kom je njegov otac postavio rekord od 3.667 datih poena u periodu od 1967. do 1970. godine.

Maravićev naslednik je oduvek želeo da dođe na Univerzitet i ispuni očev rekord, izjavivši:

- Želeo sam da dođem ovde i učinim svog oca ponosnim. Znam da neću biti zvezda, ali dovoljno mi je da samo budem deo njega - kazao je tada Maravić junior.

Ova izjava jasno pokazuje koliko je Džoš bio posvećen očevom nasleđu i koliko mu je bilo važno da ostvari svoje sportske ambicije.

 

 

Nažalost, Džoš je imao teško detinjstvo, s obzirom da je izgubio oca u vrlo mladom uzrastu. Pit Maravić je preminuo sa samo 40 godina, kao legendarni NBA as, ostavljajući svog maloletnog sina koji je tada imao samo šest godina. Ova porodična tragedija sigurno je imala veliki uticaj na Džošev život i karijeru.

Ova tužna vest je potresla sportsku javnost i podsetila nas na važnost porodičnih veza i nasleđa. Džoš Maravić možda nije postigao iste sportske uspehe kao njegov otac, ali je ostavio trajan utisak na ljude oko sebe svojim predanim radom i posvećenošću očevom nasleđu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading