KOŠARKA U SUZAMA: Napustio nas je jedan od najboljih igrača igre pod obručima! Njegovi rekordi će teško biti nadmašeni!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.06.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš preminuo u 84. godini.

KOŠARKA U SUZAMA: Napustio nas je jedan od najboljih igrača igre pod obručima! Njegovi rekordi će teško biti nadmašeni!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Čet Voker, član košarkaške Kuće slavnih, preminuo je u subotu 8. juna u 84. godini, prenosi Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN-a.

Voker je čak sedam puta bio član Ol-star utakmice. Tokom karijere nastupao je za Filadelfiju i Čikago, a sa ekipom Filadelfije je 1967. godine stigao i do NBA prstena čime je sebe upisao u istoriju ovog kluba.

Ukupno je 13 sezone nastupao na NBA parketima.

Treba napomenuti da je dva puta kao član Bredlija bio izabran u najbolji tim NCAA lige. Kada je diplomirao 1962. godine, bio je najbolji strelac škole svih vremena. Danas, njegovih 1.975 postignutih poena rangira ga kao četvrtog najboljeg strelca svih vremena na Bredliju. Takođe, i dalje drži rekord škole po broju "dabl-dabl" učinka na utakmicama, zabeleživši njih 54.

 

 

Profesionalnu karijeru ja započeo kao dvadesetdvogodišnji košarkaš u ekipu Sirakuze, a kada se klub preselio u Filadelfiju, poneo je dres "76-ersa" za koje je nastupao od 1963. do 1969. godine. 

Kasnije prelazi u Čikago u kojem se zadržao šest sezona (1969-1975). 

Tokom karijere odigrao je 1.032 utakmice tokom kojih je postigao 18.831 poena, a zabeležio je i 7.314 skokova, što dovodi do impresivne statistike od 18,2 poena po meču i 7,1 skokapo utakmici.

Čet Voker je 2012. godine ušao u Kuću slavnih, gde će biti upamćen kao jedan od najvećih igrača svoje ere. Njegova ostavština u košarci će ostati neizbrisiva, a njegov doprinos sportu večno će se pamtiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading