DRAMA VELIKOG RAZOČARENJA: Srbija propustila sjajnu priliku! Olimpijske igre ostaju nedosanjani san!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.06.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika prilika je propuštena.

DRAMA VELIKOG RAZOČARENJA: Srbija propustila sjajnu priliku! Olimpijske igre ostaju nedosanjani san!?

Foto: www.profimedia.rs

Izabranici selektora Igora Kolakovića doživeli su novi poraz u Ligi nacija, ovoga puta od Argentine, rezultatom 3:2 (28:26, 25:18, 18:25, 22:25, 15:13). Ovaj poraz je imao velike posledice na FIVB rang listi, gde je Srbija izgubila 1,77 bodova i propustila priliku da se popne ispred Kube.

Srbija sada zaostaje 7,07 bodova za Kubom u borbi za olimpijsku vizu, što je čini težom nego ikad. Pred našim timom je još pet mečeva, i jasno je da greške više nisu dozvoljene.

Duel sa Argentinom doneo je mnogo uzbuđenja. Oba tima su napadački bila raspoložena, a meč je obeležio veliki broj viđenih blokova, ali i grešaka koja su na kraju "orlove" koštale trijumfa.

U ovom meču, najbolji u "plavoj četi" bio je Luburić sa 25 poena, dok su Pavle Perić i Marko Podraščanin zabeležili 13, odnosno 11 poena.

Republika

Foto: Starsport

Kiksa više ne sme biti - Igor Kolaković

 

Naredni meč srpski odbojkaši igraće protiv domaćina Kanade, a odlučujuće utakmice za plasman na Olimpijske igre očekuju ih na turniru u Ljubljani, gde će im rivali biti Kuba, Turska, Poljska i Slovenija.

Kada je reč o samom Olimpijskom turniru na kojem će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezentacija, učešće su do sada obezbedili Francuska, Nemačka, Poljska, Brazil, Japan, SAD i Kanada. Vrlo blizu viziranja karte za Pariz su i Italija, Slovenija i Argentina, dok će Egipat takođe izboriti plasman na Olimpisjke igre kao reprezentacija sa kontinenata koji još nema niti jednog predstavika.

Srbija se nalazi u teškoj situaciji nakon poraza od Argentine, ali će imati priliku da se iskupi u narednim mečevima. Očekuje ih važan period u kojem će morati da pokažu svoju najbolju igru kako bi ostvarili cilj plasmana na Olimpijske igre.

Do kraja ovogodišnje odbojkaške Lige nacija Srbija će odigrati još pet mečeva:

Kanada - Srbija (10. jun)

Kuba - Srbija (19. jun)

Turska - Srbija (21. jun)

Srbija - Poljska (22. jn)

Srbija - Slovenija (23. jun)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading