BASNOSLOVAN NOVAC! MILIJARDU DOLARA OD UGOVORA? Da li je NIKOLA JOKIĆ taj?! NBA liga probija GRANICE ZARADE!

Autor:

Sport

08.06.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frapantni finansijski podaci i predviđanja.

BASNOSLOVAN NOVAC! MILIJARDU DOLARA OD UGOVORA? Da li je NIKOLA JOKIĆ taj?! NBA liga probija GRANICE ZARADE!

Foto: Twitter/nuggets

Nikola Jokić

Najjača košarkaška liga na svetu, NBA, uskoro će postati još bogatija zahvaljujući neverovatnom ugovoru sa TV kućama vrednom 6.9 milijardi dolara po sezoni u narednih 11 godina. Ovo će ukupno doneti NBA ligi neverovatnih 76 milijardi dolara od 2025. godine. Osim toga, Amazon je dobio pravo na prenose utakmica na svojim platformama, što će ih koštati 1.8 milijardi dolara godišnje. Ovakav veliki prihod će direktno uticati na seleri kep ekipa, a samim tim i na visinu ugovora koje će dobijati igrači.

Sa ovakvim povećanjem prihoda, očekuje se da će i ugovori za igrače dosegnuti nove visine. Već sada su probijene cifre od 300 miliona dolara za pet godina, kao što je slučaj sa Džejlenom Braunom. S obzirom na ovakav trend, ne bi bilo iznenađujuće da neki igrač u budućnosti zaradi čak pola milijarde dolara tokom svoje karijere. Ovo bi moglo dovesti do toga da neko od igrača probije granicu od zarađenih milijardu dolara, što je zaista frapantan podatak.

Ovaj rekordni ugovor za prava prenosa utakmica i povećanje prihoda direktno će uticati na finansijsku stranu NBA lige i igrača, otvarajući put ka neverovatnim ugovorima i zaradama. Sve ovo dodatno potvrđuje status NBA lige kao globalnog sportskog giganta. Inače, budući da se izdvaja kao najbolji igrač u SAD poslednjih godina, možda će upravo Srbin Nikola Jokić u budućnosti biti taj koji će probiti granicu od milijardu dolara zarađenih od ugovora u NBA. Jokić je, podsetimo, nedavno potpisao supermaks ugovor koji ističe 2028, a računajući njega od ugovora u NBA ligi zbirno će prihodovati vrtoglavih 429.469.487 dolara (bez bonusa)!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading