ZVEZDA PROSLAVILA NOVU TITULU! Navijači u Pioniru KLICALI svojim HEROJIMA! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.06.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-belima uručeni pehar i medalje.

ZVEZDA PROSLAVILA NOVU TITULU! Navijači u Pioniru KLICALI svojim HEROJIMA! (VIDEO)

Foto: Republika

Crvena zvezda je šampion Srbije u košarci po 24. put, a danas u Pioniru je tim povodom upriličeno slavlje.

Crveno-bele su sa tribina Pionira pozdravili svoji navijači, dok su im čelnici Košarkaške lige Srbije uručili trofej i medalje namenjene pobedniku.

Crvena zvezda je, inače, osvojila devetu titulu u nizu u domaćoj ligi i samim tim potvrdila veliku dominaciju u domaćim okvirima u poslednjoj deceniji. Poslednji naslov delimično im je pripao za zelenim stolom nakon što je im sinoć, usled prekida zbog incidenata na tribinama, službenim rezulatom 20:0 dodeljen trijumf u drugom meču finalne serije Superlige protiv Partizana. Prethodno su crveno-beli slavili pred „delijama“ u uvodom duelu sa 89:88.

Bio je to sedmi uzastopni trijumf šampiona nad večitim rivalom u svim takmičenjima. Ranije su u sezoni na izmaku pobedili u sva tri meča finala AdmiralBet ABA lige i skinuli crno-bele sa trona, dok je Zvezdi pripao i trofej Kupa Radivoja Koraća još u ferburaru, takođe trijumfom na najljućim rivalom u meču za trofej u Nišu.

U taboru tima s Malog Kalemegdana ne kriju iste ambicije i u narednoj sezoni, a možda čak i veće – one evropske. Naime, uveliko se radi na osvežavanju i ojačavanju tima! Neke od okosnica aktuelnog tima dobili su nove ugovore, a uveliko se spekuliše i o pridošlicama. Nikola Kalinić je na pragu trećeg mandata, Kodi Miler-Mekintajer je takođe na meti, kao i Nikola Đurišić, dok je Uroš Plavšić već potpisao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading