DULE VUJOŠEVIĆ ČUVA LEĐA ŽELJKU OBRADOVIĆU: Žoc je možda "agent 007", ali NEMA NAJGORI niz u istoriji derbija

Autor:

Sport

05.06.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je savladao Zvezdu 14 puta zaredom početkom prošle decenije.

DULE VUJOŠEVIĆ ČUVA LEĐA ŽELJKU OBRADOVIĆU: Žoc je možda "agent 007", ali NEMA NAJGORI niz u istoriji derbija

Foto: Starsport

Obradović i Vujošević u zagrljaju

Još jednom je Partizan ostao praznih ruku posle direktnog okršaja sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom, pošto je izgubio prvu utakmicu finala Košarkaške lige Srbije.

Međutim, najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović, sa devet titula, nije hteo da prizna da je do njega i njegovih izabranika što im Janis Sferopulos i njegovi puleni drže ponovo bukvicu ove sezone pa su već u direktnim duelima osvojili Kup "Radivoja Koraća" i AdmiralBet ABA ligu i to "metlom" u finalnoj seriji sa 3-0 u pobedama. Našao je Žoc izgovor u pristrasnom suđenju, što smatraju i grobari, tvrdeći da je Partizan uspešniji od Zvezde u Evroligi, tamo gde imaju pošteno suđenje.

Ipak, činjenica je da je od početka 2024. godine Obradovićev tim sedmi put potučen od strane crveno-belih - i to u nizu. Kada se pojavio taj podatak krenula je da kruži informacija kako je to najveći niz pobeda nekog večitog rivala u istoriji derbija, ali - ispostaviće se da to nije tačno, a za to je "kriv" Duško Vujošević.

Republika

Foto: Starsport

Vujošević za vreme mandata u Partizanu

Dule "general" čuva leđa Željku Obradoviću. Naime, Partizan je za vreme Vujoševićevog mandata vezao čak 14 pobeda nad Crvenom zvezdom. Taj niz je započeo 14. oktobra 2010, a trajao je sve do osmog juna 2012. kada je prekinut. Za to vreme je "parni valjak" mleo crveno-bele u njihovo najteže vreme gde i kako je stigao, između ostalog im je 2011. naneo i jedan od najtežih poraza ikada savladavši ih u KLS sa 118:77.

Dok danas, crno-beli u istom tom takmičenju beleže sedmi poraz u nizu od Zvezde. Večeras će imati priliku da taj negativan skor konačno prekinu, budući da će u Areni ugostiti večitog rivala u drugom meču finala od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading