"EVO GA JOŠ JEDAN": Ameri se poklonili mladom Srbinu! On je nova zvezda NBA lige!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.06.2024

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pominjao se kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, ali se ipak čini da će već ovog leta "preskočiti par razreda u košarkaškom razvoju".

"EVO GA JOŠ JEDAN": Ameri se poklonili mladom Srbinu! On je nova zvezda NBA lige!

Foto: Twitter.com/printscreen/NBACentral

Ljubitelji košarke u Sjedinjenim Američkim Državama, iako bi mnogi to želeli da učine, ne mogu da ospore činjenicu da je Nikola Jokić godinama unazad prva zvezda igre pod obručima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Prethodne sezone je vodio svoj Denver do šampionskog pehara, a kako i sami Amerikanci ističu, Jokić poznat po svom "nekonvencionalnom stilu igre", kojeg krasi visoka košarkaška inteligencija i fantastičan pregled igre koji mu omogućava da na terenu vidi i ono, što gotovo da niko i ne bi.

Ovoga puta u Sjedinjenim Američkim Državama naširoko se priča o Nikoli Đurišiću koji je svojim talentom i sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe. Sa svojim osećajem za košarku i impresivnim performansama, Nikola Đurišić se ističe kao potencijalno novo ime u NBA ligi, a beogradska Mega je očigledno iznedrila novu zvezdu svetske košarke.

Interesantno je napomenuti da uz Nikolu Jokića, na američkim parketima već nastupa i Nikola Jović, a uz pomenutog Nikolu Đurišića, ovog leta bi put SAD-a mogao da krene i košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić, tako da se već sada "preko bare" govori o imenu "Nikola" kao "jedinom imenu koje se daje muškoj deci" u Srbiji.

Ovi mladi košarkaši su primer talenta i predstavljaju budućnost srpske košarke. Njihov uspeh na evropskim terenima privukao je pažnju Amerike, a NBA draft će biti prilika da pokažu svoj potencijal i osvoje srca ljubitelja košarke širom sveta. Srbija, zemlja "Nikola", nastavlja da daje talente koji osvajaju svet košarke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading