ZVEZDA DOBILA PARTIZAN POSLE DRAME: Crveno-beli stigli do sedme pobede u nizu nad večitim rivalom!

Autor:

Sport

03.06.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan duel.

ZVEZDA DOBILA PARTIZAN POSLE DRAME: Crveno-beli stigli do sedme pobede u nizu nad večitim rivalom!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odmerili su snage u okviru prve utakmice finalne serije Superlige Srbije u hali Aleksandar Nikolić od 20.00 časova. Tim sa Malog Kalemegdana pobedio je crno-bele rezultatom 89:88 i poveo 1:0 u seriji. Naredni susret igra se u sredu u Beogradskoj areni.

Utakmica je bila ispunjena uzbuđenjem i neizvesnošću do samog kraja, a pobednički tim predvodili su Dejan Davidovac sa 23 i Jago Dos Santos sa 18 poena, dok je najefikasniji igrač kod gostiju bio Aleksa Avramović sa 20 postignutih poena.

Ekipa Janisa Sferopulosa je bolje ušla u meč, te je prvu četvrtinu završila sa “+7”. Pokazao je Partizan da ne želi da se preda, već je u drugoj deonici odgovorio sa 28:20, te je na poluvreme otišao sa “+8”. Bio je to šuterski obračun izuzetno raspoloženih Jaga dos Santosa i Alekse Avramovića. Zvezdin Brazilac je poluvreme završio sa 16 postignutih poena, dok je u redovima gostiju najefikasniji bio Avramović sa 13.

Očigledno je Sferopulos pauzu iskoristio na najbolji mogući način, te su njegovi igrači odlično odigrali u trećoj četvrtini. Rokas Gedraitis je bio sjajan u tom perioud, s obzirom na to da je napravio seriju od sedam vezanih poena i pomogao je Zvezdi da ostvari prednost pred završnicu.

Međutim, ona bi verovatno bila i veća da sa druge strane Partizan nije imao odgovor preko Džejlina Smita i Alekse Avramovića. Amerikanac je najpre pogodio trojku i pri rezultatu 63:57, da bi Avramović u poslednjoj sekundi pogodio uz zvuk sirene i crno-beli su u završnih 10 minuta ušli sa svega četiri poena zaostatka.

U poslednjoj deonici odigrala se prava drama. Partizan je jurio prednost Zvezde sve vreme, uspeli su da sitgnu do izjendačenja, a onda je Mitrović imao polovičan učinak sa slobodnih bacanja i ostavio crno-bele u igru. Potom je Avramović šutirao za tri, a defanziva crveno-belih je lepo zatvorila srpskog reprezentativca i onemogućili da srpskog reprezentativca da šutira. Potom je Ilić napraivo faul nad Ledejm koji je pogodio, ali promašio zicer za pobedu.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

89:88 Ledej promašuje zicer, a na drugoj strani Anđušić pravi faul. Mitrović je imao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Avramović nije uspeo da uputi šut za tri, dok Ledeju nisu priznati poeni pošto je napravio faul nad Mitrovićem koji išao na liniju penala i imao je polovičan učinak. Ledej je imao slobodno bacanje nakon faula Ilića, a Zek pogađa. 

87:87 Anđušić promašuje, a Davidovac ponovo dolazi do poena. Ponjitka promašuje lake poene. Davidovac pravi faul nad Anđušićem. Dejan je dobio tehničku, a igrač crno-belih je imao četiri slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Ledej je šutirao za tri, ali je bio neprecizan. Ledej je fauliran od strane Davidovca, Amerikanac je imao dva slobodna bacanja i bio oba puta precizan.

87:83 Avramović je fauliran od strane Lazarevića. Aleksa je imao slobodna bacanja i oba pogodio. Anđušić dolazi do nove trojke iz kornera. Davidovac je faulirao Trifunovića koji je išao na liniju za slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Davidovac dolazi do lakih poena. 

83:77 Anđušić je neprecizan sa distance. Giedraitis takođe promašuje. Nekoliko neiskorišćenih napada sa obe strane. Ispostavilo se da Nedović nije povređen, već da je rče o grču. Vratio se na teren. Ide napad crno-belih. Faul nad Ponitkom koji donosi poene sa bacanja.

 

 

80:75 Avramović postiže nove poene, a Giedraitis igra odličan meč. Litvanac dodaje novu trojku. Neverovatno! Posle Nemanje Nedovića, povredio se i Jago dos Santos. Sa bolnom grimasom napustio teren.

Treća četvrtina:

77:73 Ledej je imao ponovo slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Davidovac je pokušao za tri, ali nije bio dovoljno precizan. Avramović pronalazi Smita koji pogađa bitnu trojku, a onda je Davidovac došao do lakih poena. Davidovac je išao na liniju za slobodna bacanja i pogodio oba. Sjajni Avramović pogađa trojku uz zvuk sirene.

 

73:66 Panter promašuje šut. Zvezda dolazi do novih poena preko Gedraitisa koji je bio u naletu od sedam poena. Ledej pogađa na drugoj strani. Potom je Teodosić promašio, a ovo nije njegovo veče definitivno. Ledej išao na liniju penala i bio precizan oba puta. Teodosić je konačno pogodio. 

67:62 Davidovac je došao do dva vezana poena. Jago ne koristi napad, a onda je Partizan ogranizovao napad, ali Panter nije uspeo da pogodi trojku, ali je zato Gedraitis na drugoj strani pogodio za tri. Zvezda je napravila seriju od 7:0, crno-beli su bili u napadačkoj krizi.

 

 

60:62 Panter je pogodio novu trojku. Jago promašuje šut za tri, a onda je Lazić napravio faul nad Ledejom. Trifunović je pokušao iz teške pozcije, ali nije uspeo da dođe do poena. Gedraitis nije uspeo da dođe do trojke. Na drugoj strani, Trifunović promašuje trojku, a Smit je pokupio loptu i pogodio, a onda je Gedraitis došao do lakih poena. Potom je Gedraitis pogodio.

 

58:54 Crno-beli dolaze do poena u trećoj deonici preko Trifunovića. Potom je uzvratio Mitrović koji postiže lake poene. Anđušić promašuje šut za tri. Fenomenalno dodavanje Mitrovića do Nedovića koji iz kornera pogađa za tri. Potom Trifunović ne pogađa. Dolazi Mitrović do novih poena. 

Druga četvrtina:

51:52 Odličan napad Partizana, a Panter dolazi do nove trojke. Sa druge strane Nedović promašuje trojku, a onda je Anđušić bio precizan u šutu za tri. Zvezda je imala napada, ali su se crno-beli odlično branili. Pokušao je Smit za tri, ali je bio neprecizan. Na drugoj strani Davidovac je imao slobodna bacanja i oba puta pogodio. Anđušić pogađa nove poene uz faul, imao je dodatno bacanje i bio precizan. Nedović pogađa i Partizan odlazi sa košom prednosti na poluvremenu.

 

47:43 Avramović je pogodio oba slobodna bacanja, pa je Partizan došao do vođstva (42:43). Jago nastavlja da igra na odličnom nivou, pogodio je novi trojku. Ledej je pokušao da šutne za tri, pa je napravio faul u napadu nad Jagom. Jago pogađa slobodna bacanja. 

 

42:41 Avramović je uputio fantastičan pas ka Anđušiću koji je bio u korneru, a on pogodio trojku u zvuk sirene. Anđušić pravi faul nad Laziće koji je išao na liniju za slobodna bacanja i pogodio oba. Avramović je odlično igrao, pogodio je uz faul, pa je imao dodatno slobodno bacanje koje je promašio.

40:36 Nedović je imao slobodna bacanja i bio polovičan. Na drugoj strani Smit je postigao vrlo bitne poene za Partizan, na drugoj strani Nedović pogađa. Trifunović je napravio faul nad Davidovce, pa je košarkaš Zvezde otišao na liniju za slobodna bacanja i oba puta pogodio.

 

35:34 Avramović pogađa trojku, nakon dva neuspela napada Partizana. Lazić je promašio šut za tri. Avramović je imao slobodna bacanja i pogodio sva tri. Crno-beli su bili u seriji od 7:0 i polako stižu veliku prednost crveno-belih.

35:28 Ponitka postiće poene na obruču. Zvezda odmah pronalazi lako rešenje i preko Mitrovića dolazi do poena. Avramović je bio precizan sa linije penala. Teodosić nije uspeo da postigne poene, pa je vratio loptu jednom rukom ofanzivnim skokom, a onda je fauliran Mitrović, koji je išao na liniju za sloobdna bacanja i bio precizan oba puta.

Prva četvrtina:

31:24 Smit postiže lake poene, a Jago postiže novu trojku. Trifunović postiđe poene, a Mitrović uzvraća na drugoj strani. Panter je izblokiran, a Jago je imao solo prodor koji je pretvorio u poene. Trifunović postiže trojku i veže pet vezanih poena. Jago je proigrao Mitrovića koji je nadmudrio Panter i postiže lake poene, potom je Smit pogodio na kraju prve deonice.

 

22:15 Lazarević nastavlja seriju Zvezde. Panter nije uspeo da prekine niz crveno-belih. Jago promašuje za tri, a Ledej je pogrešio, pošto je bacio loptu u ruke Davidovcu koji postiže lake poene. Sa druge strane Panrer pogađa trojku i prekida seriju Zvezde.Potom je Smit bio precizan za tri, a Davidovac uzvraća istom merom.

15:10 Nedović promašuje, ali Ilić pokuplja loptu i pogađa. Ponjitka je uzvratio na drugoj strani, a onda je i Jago poentirao. Ledej nije uspeo da pogodio ispod koša, a Jago postiže fantastičnu trojku i baca navijače u trans. Partizan je imao napada, ali je propao, pošto je Ledej napravio faul nad Lazićem. Ilić na drugoj strani i Zvezda pravi seriju od 8:0.

5:7 Ponjitka je imao ofanzivni skok, a Avramović je postiže trojku. Jago je imao slobodna bacanja oba puta pogodio. Anđušić je promašio polaganje, a sa druge strane Nedović promašuje šut za tri. Nove poene Panter postiže za crno-bele.

3:2 Zvezda je imala prvi napad na susretu, Jago je šutirao trojku, ali je promašio. Potom je Partizan imao napad, ali je pas Avramovića ka Ledeju završio van terena. Panter je postigao prve poene za crno-bele, a uzvratio je Nedović šutem za tri. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
dragan

03.06.2024 22:23

ovo je stvarno sramota,sudije za ovo moraju u zatvor