JAGO JE ODIGRAO SAMO JEDAN BAŠ DOBAR MEČ, SUDIJE SU IH FAVORIZOVALE: Kaboklo o finalu ABA pred novi večiti derbi

Autor:

Sport

01.06.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vrata već kucaju još makar dva duela Zvezde i Partizana...

JAGO JE ODIGRAO SAMO JEDAN BAŠ DOBAR MEČ, SUDIJE SU IH FAVORIZOVALE: Kaboklo o finalu ABA pred novi večiti derbi

Foto: Starsport

Košarkaška sezona ulazi u svoju završnicu, a poslednji vrhunac će biti finalna serija Superlige Srbije između velikih rivala - Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli su uspešno prošli kroz polufinale eliminisavši FMP posle dva meča, dok je "valjak" morao da odigra puna tri kako bi izbacio ekipu Mege.

Prva utakmica finala popularnog KLS zakazana je za ponedeljak u 20 časova, a sve je i dalje u znaku finala AdmiralBet ABA lige i bledog Partizana. Jedna od retkih svetlijih tačaka protiv crveno-belih bio je Bruno Kaboklo. Brazilac je na momente održavao u životu svoj tim, ali ni to nije bilo dovoljno.

Sada je pričao o tome pred novi večiti derbi u KLS.

Republika

Foto: Starsport

Bruno Kaboklo i Zek Ledej

- Sledi finale, još jedna prilika da se borimo za trofej. I prethodne utakmice koje smo igrali protiv Crvene zvezde, bile su dobre. Ali, na dva ili tri minuta smo gubili koncentraciju, pravili greške… Zbog toga su oni pobeđivali - počeo je snažni Brazilac, pa dodao:

- Moramo da ostanemo fokusirani svih 40 minuta i da ne dozvolimo da nam se dešavaju stvari iz finala AdmiralBet ABA lige. Oni su koristili svaki trenutak kada bi nama pala koncentracija i to je menjalo stvari na terenu. Moramo da igramo čvrsto, da dobro kontrolišemo napad. Izgubljene lopte su nešto što može da napravi razliku u ovakvim mečevima. Moramo da donosimo prave odluke i – naravno – da pogodimo te šuteve.

Crno-beli su vezali užasan niz od šest mečeva bez pobede nad večitim rivalom.

- Od tih šest utakmica, pet smo igrali pred njihovim navijačima. Jako je teško igrati na njihovom terenu, čak i sudije u tom slučaju malo favorizuju domaći tim. Ali, ne možemo da se žalimo. Sve to je košarka, ne možeš da kontrolišeš sve. Uostalom, čak i u takvim okolnostima, imali smo šansu da pobedimo - rekao je Bruno.

Naravno, bilo je reči i o MVP finalne serije i njegovom velikom prijatelju iz rivalskog tabora - Jagu dos Santosu.

Republika

Foto: Starsport

Bruno Kaboklo i Jago dos Santos

- Imao je jednu dosta dobru utakmicu, preostale dve nisu bile na nivou kao prva. Ima dobru energiju. Moramo da ga zaustavimo i otežamo njegove prodore, rekao je Brazilac, a potom na pitanje da li je platio obećane večere drugaru zbog izgubljene opklade i finala odgovorio uz osmeh:

- Ne, nisam…

Za kraj je dodao ko ga je najviše iznenadio (ili ne) u finalnoj seriji.

- Nije me iznenadio, jer on to uvek radi. Ali, Teodosić se uvek pojavljivao u pravom trenutku za njih. Menjao je ritam u korist Zvezde, pogađao trojke u važnim trenucima. Teško je zaustaviti ga. Uvek nađe način, pomogao im je kada im je bilo najpotrebnije, poručio je Kaboklo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading