BILI SMO PRILIČNO BOLJI OD PARTIZANA! ZVEZDIN HEROJ DAVIDOVAC: Važno je imati jezgro DOMAĆIH igrača!

Autor:

Sport

24.05.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogodio je ključna bacanja u prvom meču.

BILI SMO PRILIČNO BOLJI OD PARTIZANA! ZVEZDIN HEROJ DAVIDOVAC: Važno je imati jezgro DOMAĆIH igrača!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde tek što su osvojili regionalnu ligu već kreću u pohod na novi trofej u KLS, baš kao i Partizan kog su u finalu pobedili.

Crveno-beli večeras od 20:30 igraju sa FMP, ali je sve i dalje u znaku ubedljive igre protiv večitog rivala u finalu Jadrana.

Jedan od heroja pobede jeste Dejan Davidovac koji je izneo utiske nakon vraćanja pehara na Mali Kalemegdan.

- Slegli su se utisci, pogotovo što je veoma brzo došla situacija da se borimo za još jednu titulu, tako da su morali da se slegnu. Sada razmišljamo samo o FMP i idemo po još jednu titulu, počeo je Davidovac za "Meridian sport".

Potom se osvrnuo i na finale AdmiralBet ABA lige.

Republika

Foto: Starsport

Obradović čestita Davidovcu

- Iskreno, bili smo prilično bolji tim nego Partizan. Svakako da je teško pobediti na njihovom terenu, ali nekako smo išli spremni da završimo seriju u što kraćem roku. Dobro smo se spremili za svaku utakmicu i na kraju smo uspeli, što mi je posebno drago. U derbijima uvek odlučuju mali detalji, ali mislim da smo ovog puta bili veći tim nego Partizan. Iako oni imaju možda individualce, sigurno da timski nisu bili bolji od nas. Uveren sam da je upravo timski duh napravio ključnu razliku, dodao je popularni Deda, a potom nastavio:

- Nemam dilemu da je važno imati jezgro domaćih igrača, koji imaju veliki broj titula i koji su igrali mnogo finala, kako protiv Partizana, tako i protiv drugih timova. Definitivno da je takvo iskustvo uticalo na kompletnu seriju. Mislim da generalno domaći igrači donose mnogo u ABA ligi, gde smo imali važnu ulogu. Svakako da prave razliku, evidentno je bilo da smo imali više domaćih igrača od Partizana koji su imali značajne uloge, što se pokazalo kao veoma dobra stvar.

Za kraj je još jednom istakao da je i predstojeći turnir i te kako važan.

- Kroz celu sezonu igramo u gustom ritmu – na svaka dva, tri dana – tako da treba da gledamo i na domaće prvenstvo. Ostvarili smo najveći cilj za ovu sezonu, ali stiže novi – koji je nam je isto važan. Cilj je još jedna titula i nadam se da ćemo je osvojiti, zaključio je Davidovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Alejup

24.05.2024 17:49

Sve je to u redu sto ste rekli g. Davidovoc! Medjutim u prvoj utakmici ste imali još 2 domaća igrača vise na terenu u vidu sudija! To je SLON pored Vas koga niko ali bas niko iz CZ neće da vidi! Samo se zavaravajte!