KO JE DRU GORDON I KAKO JE GOVORIO O PARTIZANU: "Samo zovite"! Brat Jokićevog najboljeg druga, ostavio SUPRUGU I TROJE DECE!

Autor:

Sport

31.05.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poruka supruzi slama srca.

KO JE DRU GORDON I KAKO JE GOVORIO O PARTIZANU: "Samo zovite"! Brat Jokićevog najboljeg druga, ostavio SUPRUGU I TROJE DECE!

Foto: Starsport

Gordon

Dru Gordon (33), stariji brat Erona Gordona iz Denver Nagetsa, tragično je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Portlandu, Oregon. Ova vest je šokirala svet, posebno jer je Dru tokom svoje karijere sa velikim uspehom nastupao za Partizan. Rođen 12. jula 1990. godine, Dru je imao izvanredno putovanje kroz svet košarke, ostavljajući značajan trag kako na terenu, tako i van njega.

Gordon je bio zvezda u srednjoj školi i imao ponude prestižnih Univerziteta kao što su Djuk i Kentaki, ali se na kraju opredelio za UCLA, gde je igrao od 2008. do 2010. godine. Nakon toga, prešao je na Univerzitet Nju Meksiko, gde je nastavio da briljira, ostvarujući impresivne proseke od 13 poena i 10.5 skokova po utakmici tokom svoje juniorske godine. Iako nije bio izabran na NBA draftu 2012. godine, pridružio se Dalas Maveriksima za NBA Letnju ligu iste godine.

Dana 20. avgusta 2012. godine, Dru je potpisao jednogodišnji ugovor sa Partizanom iz Beograda, gde je tokom 10 utakmica u Evroligi prosečno postizao 9.1 poen i beležio 7.5 skokova po utakmici. Nakon toga, Gordon se vratio u SAD, nastupajući za Filadelfiju, a zatim se ponovo vratio u Evropu, gde je igrao u Litvaniji, Rusiji, Poljskoj i drugim zemljama.

Svojevremeno je iz Partizana otišao u NBA i na pitnje srpskih novinara da li će se vratiti u Partizan ako ne uspe, odgovorio je sledeće: 

- Ako me budu želeli, vraćam se u Partizan! Da, tačno je, idem, ali vas navijače nikad neću zaboraviti! Grobari su među najboljima na svetu! Hvala vam na podršci i strpljenju, a klubu i saigračima želim mnogo sreće. Hvala vam na podršci, Grobari, ne znate koliko mi znači.

Gordon je završio svoju igračku karijeru prošlog leta, a tokom nje je nastupao za brojne timove širom sveta. Njegova svestranost i posvećenost bili su očigledni tokom cele karijere, a često je atraktivnim potezima podizao publiku na noge. Učestvovao je na Ol staru u Francuskoj i Rusiji, osvojio je Kup u Italiji 2014. godine, uz niz individualnih priznanja u koledž košarci.

Dru je bio brat omiljenog saigrača Nikole Jokića, Erona Gordona, a iza sebe je ostavio i suprugu i troje dece. Jedna njegova objava sada je pokidala dušu čitavoj planeti, a u njoj je on čestitao rođendan svojoj izabranici i pokazao je koliko je voli.

 

 

Srećan ti rođendan ljubavi moja!! Bila je haotična godina (kao i uvek), ali vi ste uvek bili tu i mi uvek izvlačimo najbolje iz svake situacije! Ti si najbolja mama ovih dečaka ikada! Imamo tri prelepa dečaka i divan život! Jedva čekam da nastavim dalje da živim sa tobom jer si neverovatna! Uživaj u danu, ljubavi - napisao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading