I KAMEN BI ZAPLAKAO: Neutešni Naneli! Košarkaš Partizana se oglasio nakon vesti o tragičnoj smrti Gordona!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.05.2024

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da sakrije emocije.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Neutešni Naneli! Košarkaš Partizana se oglasio nakon vesti o tragičnoj smrti Gordona!

Foto: Starsport

Vest o tragičnoj smrti bivšeg košarkaša Partizana, Dru Gordona, uzrokovanoj saobraćajnom nesrećom, šokirala je sportsku javnost širom sveta

Dru Gordon je podlegao povrdama nakon saobraćajne nesreće koja se prethodne noći dogodila u Portlandu. Tridesettrogodišnji košarkaš ostavio je dubok trag u košarkaškim krugovima, kako u Evropi tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon vesti koja je uzdrmala košarkaški svet, košarkaš Partizana Džejms Naneli se dirljivom porukom oprostio od sjajnog košarkaša:

- Počivaj u Miru Dru. Ne mogu da verujem da ovo pišem - napisao je Naneli na društvenoj mreži "X", nekadašnjem Tviteru.

 

 

- Dru Gordon:

Datum rođenja: 12. jul 1990. godine

Mesto rođenja: San Hoze - SAD

Datum smrti: 30. maj 2024. godine

Mesto smrti: Portland - SAD

Igračka karijera: UCLA (SAD), Nju Meksiko (SAD), Partizan (Beograd), Dinamo Sasari (Italija), Banvit (Turska), Filadelfija 76ers (SAD(, Dalaver 87ers (SAD), Rems (Francuska), Lietuvas Ritas (Litvanija), Zenit (Rusija), Long Ajland Nets (SAD), Zjelona Gora (Poljska), Avtodor (Rusija), Lokomotiva Kuban (Rusija), Budiveljnik (Ukrajina), Fukuoka (Japan)

Jedna od zanimljivih činjenica je da je Dru Gordon stariji brat Erona Gordona, košarkaša Denver Nagetsa, koji je takođe poznat i popularan u svetu košarke.

Dru Gordon je dres Partizana nosio u sezoni 2012/13. Crno-beli dres je obukao polovinom meseca avgusta, ali se već krajem marta naredne godine preselio u italijanski Dinamo Sasari nakon odgiranih deset evroligaških mečeva u orpemi sa grbom Partizana u kojima j postizao prosečno 9,1 poen i 7,5 skokova.

Ova tragična vest ostavlja prazninu među ljubiteljima košarke širom sveta, a sećanje na Dru Gordona će zauvek ostati živo među onima koji su ga poznavali i voleli.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading