ZAVRŠEN PRVI MEČ VOJVOĐANSKOG FINALA ABA 2 LIGE: Spartak za POLA KOŠA bliži plasmanu u ELITU!

Autor:

Sport

09.05.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč u Novom Sadu.

ZAVRŠEN PRVI MEČ VOJVOĐANSKOG FINALA ABA 2 LIGE: Spartak za POLA KOŠA bliži plasmanu u ELITU!

Foto: Aba liga 2/ Dragana Stjepanović

Košarkaši Spartaka pobedili Vojvodinu u neizvesnoj završnici

Košarkaški klub Spartak ostvario je važnu pobedu nad ekipom Vojvodine rezultatom 74:73 u Novom Sadu, te se sada nalazi bliže plasmanu u elitno regionalno društvo. Uoči revanša finalne serije ABA 2 lige, koji će se odigrati 16. maja u Subotici, tenzija je sve veća.

Uzbuđenje tokom meča

Spartak je započeo meč na impresivan način, osvajajući prvu deonicu sa 27:20 i stekavši kapital od 11 poena tokom drugog kvartala (35:24). Uprkos nastojanjima Vojvodine da stigne do egala, ekipa iz Subotice je na kraju prvog poluvremena vodila sa 40:30. Tokom treće četvrtine, Spartak je uspeo da kontroliše dešavanja na parketu, vodeći uoči poslednje deonice sa 57:49.

Neizvesna završnica


Iako je Spartak u poslednjih 10 minuta imao prednost od 11 poena (65:54), Novosađani nisu odustajali. Na krilima navijača, pojačali su agresivnost u odbrani i uspeli da stignu do rezultata 70:71, samo tri minuta pre kraja. Ipak, Spartak je uspeo da zadrži prednost, te je završni rezultat bio 74:73 u njihovu korist.

Individulani učinak

Luka Cerovina se istakao sa 13 poena, dok je Nemanja Gordić dodao 11, a Filip Barna 10 poena. Kod Vojvodine, Petar Rakićević je postigao 19, a Stefan Savić 15 poena.

Revans meč 16. maja

Drugi meč finalne serije ABA 2 lige zakazan je za 16. maj u Subotici. Odlučujući faktor će biti koš razlika, a sigurno nas očekuje još jedna uzbudljiva utakmica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading