BEOGRAD JE POSTAO UTOČIŠTE ZA IZRAELCE: Makabi iste večeri igrao na dva kraja srpske prestonice

Autor:

Sport

04.10.2024

00:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao kod kuće, i Liga Evrope i Evroliga

BEOGRAD JE POSTAO UTOČIŠTE ZA IZRAELCE: Makabi iste večeri igrao na dva kraja srpske prestonice

Foto: Starsport

Večeras je Beograd bio poprište odigravanja dva izuzetno kvalitetna meča, po jednog u fudbalu i košarci. Grad Crvene zvezde i Partizana, a niti jedni, niti drugi nisu bili akteri istih, već je to bio Makabi iz Tel Aviva.

Iako srpski timovi nisu uspeli da se kvalifikuju u Ligu Evrope, na našim stadionima nije nedostajalo akcije. Partizan je izbačen iz svih mogućih kvalifikacija, pa je Lazetić rešio da ove jeseni donese Evropu na JNA. Ekipa Makabija igrala je u Humskoj ulici, ali je tim srpskog stručnjaka doživeo poraz od Midtjilanda rezultatom 0:2 (0:1). Izraelci, koji su eliminisali naš TSC iz kvalifikacija, večeras nisu bili na svom uobičajenom nivou, pa su Danci zasluženo odneli tri boda iz Humske. Golovi su postignuti u oba poluvremena - Fransulino je zatresao mrežu u 39. minutu, dok je Čilufija potvrdio pobedu u 89. minutu nakon dodavanja Askildsena.

Republika

Foto: Starsport

Makabi protiv Asvela u Pioniru

Na drugom kraju Beograda, u isto vreme se košarkaški tim spremao da započne meč protiv Asvela u Pioniru. "Ponos Izralea" je upisao važnu pobedu preokretom protiv Asvela rezultatom 89:82.  Utakmica se igrala u beogradskom Pioniru kao i cele prošle sezone zbog rata na Bliskom istoku. Asvel je na poluvremenu imao minimalnu prednost od 51:52 i vrlo dugo bio blizu senzacije, ali je nominalni domaćin preokrenuo rezultat i na kraju napravio seriju od 12:0.

Na košarkaše smo navikli, a izgleda da ćemo i na fudbalere pošto do kraja prve faze Lige Evrope još tri puta "ugošćavaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading