PARTIZANE, ZOVI KANGU, PITAJ ZA BROJ VRAČA: Grobari pominju PROKLETSTVO, besni su zbog prokockane pobede

Autor:

Sport

03.10.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli ponovo imali sve u svojim rukama, kao protekle sezone, pa prepustili tirjumf Baskoniji.

PARTIZANE, ZOVI KANGU, PITAJ ZA BROJ VRAČA: Grobari pominju PROKLETSTVO, besni su zbog prokockane pobede

Foto: twitter.com/KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Baskonije sa 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22) u prvom kolu nove sezone u EvroligiIzabranici Željka Obradovića vodili su veći deo meča predvođeni sjajnim Tajrikom Džonsom, ali je španska ekipa je odigrala maestralno drugo poluvreme i na kraju zasluženo slavila.

Partizan je ponovio greške iz prošle sezone kada nije uspevao da privede dobijene utakmice u Evroligi, a treći put je prokockao pobedu u Vitoriji u tri sezone! To je razbesnelo navijače, koji su zasuli svoje ljubimce kritikama na društvenim mrežama. I to kakvim. Jedan od njih se setio čak i fudbalera Gelora Kangu, za kojeg je generalni direktor Zvezda Terzić pričao da ima vrača i da je došao sa pričom da će on za pare da skine prokletstvo sa crveno-belih.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Jedini spas za Partizan: Gelor Kanga

- Izgleda mora zovemo onog Kanginog vrača, da nam saliva stravu i skine ovo prokletstvo - glasio je sarkastičan komentar s aluzijom na fudbalera Crvene zvezde.

 

 

- Pa dobro, treći tim i dešavaju se iste stvari, do igrača je verovatno, ne mogu da shvate Željkove zamisli itd itd - jedan je od komentara.

 

 

- Ovo je postalo veoma predvidivo šta će se desiti kad igra KKP, ne uhvatiš skok i stigne kazna u vidu trojke na isteku drugog poseda.

 

 

Ovo je neverovatno, sve isto kao prosle godine, zavrsinca ocajna... Bice sve to bolje i bolje Ali sve deja vu pogotog sa Baskonijom Ali verujem ja u ove momke

 

 

- Jel samo ja imam osećaj da su prosuli pobedu - zapitao se jedan partizanovac.

 


 

 

Narednu utakmicu u Evroligi Partizan će odigrati takođe u Španiji, ali protiv Reala u Madridu 10. oktobra. Premijeru pred svojim navijačima u elitnom takmičenju imaće 15. oktobra protiv Bajerna u Beogradskoj areni.

Podsetimo, crno-beli su nešto sporije ušli u meč i dugo su bili bez poena iz igre. To je Baskonija iskoristila i povela sa 9:3, a onda se upalila Žocova mašina. Košarkaši Partizana su stegli u odbrani, a šut za tri poena je proradio. Pritom je profunkcionisao tandem “braće” Džons, Karlika i Tajrika, s tim da je prvi asistirao, a drugi zakucavao i stavljao rivale na “poster”. Kada su se na sve to uključili Dejvis i Bonga Partizan je učvrstio vođstvo trojkama (5/11 u tom trenutku) i došao u tom trenutku do maksimalnih “plus šest” na odlasku na veliki odmor (38:32). Ono što je dodatni plus je da je Žoc koristio čak osmoricu igrača, što svedoči o širini u igri.

U trećoj četvrtini se za sve pitao Tajrik Džons. Dok je američki centar igrao Partizan je dominirao, a onda je dobio udarac u kuk pa je morao na klupu. U međuvremenu se raspucao i Moneke, pa je Baskonija držala priključak na ulasku u poslednju deonicu.

Poslednja deonica donela je puno neizvesnosti, a za to su krivi košarkaši Partizana. Kada su se taman odlepili, umesto da stanu na loptu, oni su srljali u napadu pa je Baskonija polako ali sigurno stigla, a onda i povela sa 75:72. Stajao je taj rezultat dugo na semaforu, Partizan je poentirao, ali kada je mogao do vođstva nije Lundberg uradio ništa u solo napadu, a Luvavu je pogodio trojku za 78:74. Nažalost, to je bilo to od crno-belih. Oni su svoje šanse prokockali, pa je domaćin mirno priveo susret kraju.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 
 
 

Komentari (0)

Loading