PIKSI I DIKA BILI U BERLINU: Evo kakve poruke UEFA su se mogle čuti

Autor:

Sport

18.09.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor A reprezentacije otkrio šta je ostavilo najjači utisak.

PIKSI I DIKA BILI U BERLINU: Evo kakve poruke UEFA su se mogle čuti

Foto: fss.rs

Direktor A reprezentacije Srbije Stevan Dika Stojanović bio je zajedno sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem učesnik panela u Berlinu na kome su članovi Tehničke komisije UEFA govorili o analizi proteklog Evropskog prvenstva u Nemačkoj. On je poručio da je zadovoljan berlinskim panelom.

Republika

Foto: fss.rs

Dika i Piksi na kongresu UEFA

- Meni je naročito interesantan bio deo sastanka sa direktorima nacionalnih selekcija na kome se pričalo o sistemima i metodama rada sa mlađim kategorijama. Apostrofirani su primeri nekih zemalja koje su uporedo sa rezultatima u nižim uzrastima, uspeli da izbace veliki broj igrača za seniorsku reprezentaciju. Takođe je zanimljiva lista igrača koji su znali da bljesnu na nekom velikom takmičenju, a onda im se gubio trag ili su imali mnogo uspona i padova u karijeri - rekao je Stojanović

Najjači utisak ostavio je na njega predlog čuvenog trenera Arsena Vengera.

- Insistira na tome da decu do 17. godine treba pustiti da igraju fudbal, da uživaju u igri. Surovo je ako ih opteretite brojkama i takmičarskim rezultatom, ako im pored njihovih redovnih obaveza nametnete dodatne treninge sa fitnes trenerima i drugim stručnjacima. Ukazao je na činjenicu da dete za koga se plati ogroman novac nema slobodu da se normalno razvija već odmah ulazi u mašinu i većina njih nestane sa velike scene. Naravno, svestan je i on kako stvari funkcionišu u slabije razvijenim fudbalskim zemljama, da klubovi žive od prodaje igrača, da treneri zavise od rezultata i nemaju vremena da se bave sazrevanju talenata. Ali apeluje da u svemu treba imati meru - objasnio je Stojanović.

Republika

Foto: fss.rs

Izneo puno dobrih inovacija: Arsen Venger

Bilo je i konkretnih primera.

- Halanda su iskoristili kao pozitivan primer. Pojavio se u Moldeu, skrenuo pažnju na sebe, pa prešao u Salcburg i dodatno usavršio svoj talenat i potencijal. Posle toga nije hteo odmah u veliki klub, već je napravio međukorak u Dortmundu i kada je potpisao za Mančester siti stigao je kao definitivno formiran igrač u svim aspektima svoje ličnosti. Zato mu i nije bilo teško da se sa 23 godine uklopi u veliku sredinu i odmah postane ključni igrač najjačeg tima u najkvalitetnijoj ligi na svetu - preneo je utiske iz Berlina direktor A reprezentacije Stevan Stojanović.

Republika

Foto: fss.rs

 

Direktor Stevan Stojanović i selektor Dragan Stojković iskoristili su priliku i da po povratku iz Berlina požele našim evropskim predstavnicima, Crvenoj zvezdi i TSC, uspeha u predstojećim izazovima na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading