OSUJEĆENA INVAZIJA HRVATA NA MARAKANU: Evo koliko je pripadnika "Torcide" htelo da pravi haos po Srbiji i Beogradu

Autor:

Sport

18.09.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica između Zvezde i Benfike, koja je u bratskim odnosima sa Hajdukom, igra se u četvrtak od 18.45.

OSUJEĆENA INVAZIJA HRVATA NA MARAKANU: Evo koliko je pripadnika "Torcide" htelo da pravi haos po Srbiji i Beogradu

Foto: Profimedia/AFP

Navijači Hajduka - popularna "Torcida"

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak 19. septembra Benfiku u prvom meču nove sezone Lige šampiona. I umesto da pričamo samo o fudbalu i časti da brane boje Srbije i Portugala u UEFA elitnom takmičenju, prvi put u novom formatu, Hrvati su se pobrinuli da pričamo o haosu i tučama. 

Da navijači Hajduka iz Splita, odnosno pripadnici "Torcide", planiraju da dođu u Beograd i prave haos po zemlji, gradu i na stadionu Republika je ekskluzivno pisala još pre dve nedelje. Splićani su u bratskim odnosima sa navijačima Benfike i hteli su da im pruže podršku, kao što je i najavljeno pre nekoliko dana na Poljudu. Međum, prema saznanjima do kojih je došla Republika, pakleni plan Hrvate će biti osujećen.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Skandalozno veličanje zločinačke akcije Oluja

Put Beograda namerava da krene oko 400 pripadnika "Torcide", bilo zasebno ili zajedno sa gostujućim navijačima Benfike. Ideja im je bila da naprave haos čim uđu u Srbiju, ali i da zaskoče zvezdaše negde na putu prema Beogradu. Krajnji cilj je Beograd, odnosno pokušaj upada na stadion kako bi se raširila zastava "Torcide" sa nekom od skandaloznih poruka. Upravo to su prepoznale i srpske bezbednosne snage i sasekle svaku mogućnost haosa u režiji Hrvata. Kontrola ulaska u Srbiju dodatno je pojačana, kao i prilazi Beogradu, a biće i samom stadionu.

Takođe, otkriveno je da su Hrvati imali spremnu podršku iz samog Beograda. Oni su navodno kontaktirali određene ljude kako bi se informisali i pokušali da osmisle celu akciju za izazivanje haosa. Jedan od koraka, možda i kao skretanje pažnje, bio je i upad na Gugl mape i promena osnovnih parametara o našem najvećem stadionu.

Republika

Foto: printskrin

Sramno preimenovanje Marakane

Tako je stadion "Rajko Mitić" preimenovan u "Šetalište drugova iz Hajduk Splita" i "HNK Hajduk Split – produžnica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading