RUŠIO JE BENFIKU, SADA ĆE BITI NA MARAKANI: Milojević otkrio ko će im biti važan vetar u leđa

Autor:

Sport

18.09.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ma Marakani se očekuje do 50.000 delija.

RUŠIO JE BENFIKU, SADA ĆE BITI NA MARAKANI: Milojević otkrio ko će im biti važan vetar u leđa

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak Benfiku u prvom meču u Ligi šampiona koja će se igrati u novom formatu. Utakmica na Marakani počeće od 18.45, a prema najavama, odnosno toku prodaje karata, naš najveći stadion bi trebalo da bude ispunjen.

Pre tačno četiri decenije, 19. septembra 1984. godine na najvećem srpskom stadionu u okviru tadašnjeg Kupa evropskih šampiona sastale su se ekipe Crvene zvezde i lisabonske Benfike, a meč je obeležio veliki rezultatski preokret i sjajni Rajko Janjanin. Upravo on će dutra biti na MArakani, na oduševljenje trenera crveno-belih Vladana Milojevića.

Republika

Foto: Starsport

Milojević zna Zvezdinu istoriju protiv Benfike

- Mislim da je isto bilo u septembru. Znam lično Rajka Janjanina, vidim da će biti sa nama, divan čovek koga lično znam. Živi u Grčkoj godinama, imao sam priliku da ga upoznam i drago mi je da će biti na stadionu - rekao je Milojević.

Podsetimo, pre 40 godina, pred do poslednjeg mesta ispunjenih tribina stadiona, a i sutra se očekuje sličan situacija pa i svih 50.000 delija, na crveno-belim delu Topčiderskog brda, Portugalci su tokom prvih 45 minuta igre stigli do ubedljive prednosti. Povela je Benfika autogolom Marka Elsnera u 26. minutu, da bi u finišu prvog poluvremena Mirando Dijamantino sjajnim udarcem sa preko 25 matirao Ivkovića za velikih Crvena zvezda - Benfika 0:2. Međutim, ključni trenutak meča dogodio se u na samom startu nastavka meča kada j u igru umesto Milana Jankovića ušao Rajko Janjanin koji je već u 56. minutu bio precizan sa bele tačke nakon što je Halilović srušen u šesnaestercu gostiju.

 

 

Samo 20 minuta kasnje viđena je identična scena. Ponovo je Halilović nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru, a Janjanin ne grešu sa bele tačke. Izjednačenje i erupcija oduševljenja na Marakani koja je eskalirala već u 78. minutu. Miloš Šestić se poigrao sa odbranom Benfike, uputio je povratnu loptu na koju natrčava, ko drugi do Rajko Janjanin i mreža Benfike se trese i treći put za trijumf u navedenom susretu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading