MILOJEVIĆ O ULOZI FAVORITA PROTIV BENFIKE: Verujem u svoje momke

Autor:

Sport

18.09.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra sutra od 18.45.

MILOJEVIĆ O ULOZI FAVORITA PROTIV BENFIKE: Verujem u svoje momke

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde krenuću u četvrtak od 18.45 u novi pogod na Evropu. Izabranici Vladana Milojevića igraće u Ligi šampiona koja se od ove sezone igra u novom formatu, pa će tako na Marakani 19. septembra gostovati Benfika.

Zvezda će potom igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar).

Ipak, trener crveno-belih fokusiran je samo na ovaj prvi susret, a dodatna obaveza je to što će igrati pred svojim navijačima.

- Srećan sam zbog svega što smo učinili. Ovo je nova era evropskog fudbala, srećan sam što je Crvena zvezda deo nje. Spremamo se kao i za svaki meč. Potrebno je da uživamo u ovakvim utakmicama. Ponosan sam na ovaj plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj i uvek je teško kada idete iz kvalifikacija da se dočepate jednog ovako emintentnog takmičenja. Sa druge strane, nov je format, sa ovim jučerašnjim utakmicama svi se navikavamo na novu fudbalsku eru, zato sam ponosan što je Zvezda učesnik novog formata i nove ere evropskog fudbala - počeo je Milojević, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Oprezni: Duarte i Milojević

- Borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima i velika mi je čast da ćemo ugostiti ovako velike timove, a ne postoji ništa manji tim od ovih 36 ekipa koje učestvuju. Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Rekao sam i igračima da treba da uživamo u ovakvim utakmicama, oni su doveli ove ekipe, ovo je veliki uspeh za jednu zemlju, nismo velika zemlja, da možemo ponosno da nosimo grb našeg kluba i grad Beograd, jer će svi koji budu došli moći da se uvere u lepotu našeg grada i predstavljamo Srbiju, zemlju na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. S obzirom na ekipe u Evropi da su najbolje na svetu, imaćemo prilike da uživamo svi, sa obavezama igrača na terenu, kao i sa navijačima na stadionu i kraj malih ekrana. da napravimo spektakl kakav samo mi znamo.

NEKI NISU FIZIČKI NA NIVOU

Dotakao se Miloje i kadrovskih problema.

- Imamo problema što se tiče tima, videćemo sa kakvim ćemo timom izaći. Benfika je veliki klub, ne bih trošio reči, ali ne bih rekao da su u krizi, možda sa su sa nekim povređenim igračima, dolazak novog trenera i energije, očekujem dobru utakmicu protiv fenomenalnog protivnika, daćemo sve od sebe da odradimo sve, a ostalo ćemo videti posle utakmice. Mi imamo male probleme, ne zdravstvene pripreme, već zbog igrača koji fizički nisu na nivou, a nedavno su došli, a biće fizički zahtevna utakmica. Moraću sa medicinskim stafom da vidim koliko koje igrače možemo da koristimo i na koga možemo da računamo. Ovde nije razmišljanje samo o prvih 11, utakmica traje 90+ minuta, ima još da se igra, ne bih voleo da izgubim nekog igrača zbog minutaže na dugi period - jasan je trener Zvezde.

Dobio je Milojević pitanje i o ulozi favorita sutra na Marakani, ali je bio krajnje neutralan.

- Neću mojim igračima pričati da li smo favoriti ili nismo, to je priča za novinare i reportere. Vi samim takmičenjem kada igrate, morate da budete fokusirani i da date sve od sebe. Mi smo skloni da pričamo šta jeste, šta nije, to nije moja filozofija. Da li će ko osvojiti bodove, to su priče za vas. Ono što ću reći igračima, jeste da radimo ono što radimo, da veruju u sebe, da smo dobar tim i da na terenu treba da isporučimo maksimum. Igramo protiv ogromne Benfike, ništa manje nego svi ostali klubovi koji su se kvalifikovali. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji mogući način. To su pravci u kojima razmišljam sa igračima.

BENFIKA IMA SISTEM

Osvrnuo se Milojević i konkretno na snagu rivala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prva "violina" Benfike: Anhel di Marija

- To su velike ekipe, znate da uvek dolazi do problema tokom sezone, neke na početku, neke pri kraju. Početak je sezone, ne verujem nešto, niti mi je pravilo problem. To su ekipe kod kojih su takve situacije kratke i nevidljive i nema uticaja na igru. Došao im je trener koji ih dobro poznaje, doneo je novu energiju, mi se pripremamo kao i ranije. Ja gospodina Šmita dobro poznajem, on je ostavio veliki trag u Benfici, novi trener koji dobro poznaje sistem Benfike, to je klub koji ima sistem koji funkcioniše i onda i te kadrovske promene malo mogu da ih poremete - kazao je Vladan.

Prokomentarisao je Milojević format takmičenja i činjenicu da neće sve rivale ugostiti u Beogradu, ali ni ići svima na noge. Tu je spomenuo i neizostavne navijače.

- U ovom formatu kada pričamo, pričamo o fudbalu na drugom nivou. Možemo da pričamo sportski, ali ceo format je takav da se fudbal menja brzo. Postao je industrija u mnogim zemljama. Pričamo o Portugaliji kao maloj zemlji, možemo da pričamo i o Srbiji, znate da je naša zemlja prošla sve i svašta poslednje tri decenije, a klubovi iz tih zemalja dolaze iz razvijenih zemalja u Evropi, fudbal je treća grana trenutno u njihovim zemljama. Mi dolazimo iz takvih zemalja, sportisti smo, ali imamo nešto što oni nemaju, strast, navijače, Marakana je svima poznata, ne samo u Evropi, biće mi drago, jer meni kao treneru i detetu koje je poniklo u Zvezdi, ponosan sam da igramo u takvom ambijentu. Ta emocija ne može da se poredi sa emocijom koju neko može da doživi u Beogradu na našem stadionu - zna Milojević.

NEMA IZNENAĐENJA

Kada je u pitanju ono što ćemo gledati sutra na Marakani trener Zvezde ne očekuje ništa neočekivano.

- Ne mogu da ulazim u taktiku njihovog trenera, njima ništa ne menja da li igraju kod kuće ili na strani. Ne mogu da nas iznenade, niti mi možemo njih. Dobro smo radili, nama pravi problem to što kad smo se kvalifikovali, imali smo neku drugu filozofiju, ne kao neke druge ekipe koje imaju neki drugi sistem - kazao je Miloje, pa dodao:

- Ove godine je naša liga kvalitetnija i bolja, od infrastrukutre, boljih igrača, budžeta drugih klubova, to i nama znači, jer morate da stvarate te intenzitete. Prilagodićemo se igri, videćemo koliko ćemo moći da ga sprovedemo u delo.

 

DUARTE O RAZLICI IZMEĐU SRBIJE I PORTUGALA

Novinarima na Marakani se potom obratio prvotimac crveno-belih Duarte.

Republika

Foto: Starsport

Poznaje Portugalce: Bruno Duarte

- Razlika između liga u Portugalu i Srbiji je ta što u drugim ekipama koje se takmiče, pored velikih ekipa u zemlji, nivo je mnogo bolji i igrači i nivo stadiona, Portugal ima stadione i navijače koji su mnogo bolji i to mnogo pomaže. Nivo je mnogo veći. Srbija ima odlične igrače, mislim da nije toliko velika razlika, a što se tiče klubova. Zvezda je ogroman klub, isto koliko i Benfika, imaju istoriju koja je tako lepa i možda je razlika u investicijama i uslovima. Ali pitanje samih igrača, mislim da svi ovde dajemo maksimum na najvišem nivou koji možemo. U pogledu klubova, razlika nije velika.

I prvotimac crveno-belih je govorio o protivniku.

- Benfika uvek angažuje odlične igrače i ovo će opet biti odlična sezona za njih. To su odlični igrači, to je uvek bila ekipa koja je imala izvrsne igrače i prirodno je da će ovo biti teška utakmica. Prošle godine kada sam igrao sa njima, igrali smo na Da Lužu, bilo je prepuno, ali smo uspeli da ih pobedimo, zato je važno da se protiv takvih ekipa budemo ujedinjeni i da damo 200 odsto mogućnosti. Verujem u naš potencijal, važno je da damo sve od sebe i verujemo u pobedu - svestan je Duarte.

NAVIJAČI NAM DAJU SNAGU

Svestan je Duarte šta će biti njihova dodatna snaga u sutrašnjoj utakmici.

Republika

Foto: Starsport

Važni kao 12. igrač: Zvezdine delije

- Ovde će naši navijači dosta da nam pomognu. Oni nas podižu kada nam je potrebno. Kada započne igra i uđe na teren osećamo dobru energiju i mislim da sve ove ekipe, ne samo Benfika, već sve koje uđu na Marakanu, osećaju energiju koja je u našu korist i to moramo da koristimo za nas - smatra Bruno.

Veruje Duarte da može da zatrese mrežu Benfike, ali bi bio podjednako srećan da to uradi i neko od njegovih saigrača.

- Naravno, napadači žive od golova i hvala Bogu imamo dobar posao, dobro radimo, siguran sam da ćemo protiv Benfike imati dobar rezultat. Uvek kada napadač napada, oseća se sigurnost da ćemo dati gol, ali to mi ne smeta, njihovi napadači mi ne smetaju, meni je u glavi samo da pobedimo, ne da li ću ja dati gol, važna je samo Zvezda, ako bude moguće daću i gol i tim bolje - dodao je Duarte.

Republika

Foto: Starsport

Spreman za golove: Bruno Duarte

Podsetimo, u prvoj fazi takmičenja svaka ekipa će odigrati osam utakmica sa osam različitih protivnika određenih žrebom, četiri kod kuće i četiri u gostima. Ekipe koje na kraju prve faze budu zauzela prvih osam mesta plasiraće se direktno u osminu finala, dok će ekipe od 8. do 24. mesta ići u doigravanje, odnosno šesnaestinu finala. Parove u toj fazi odlučiće žreb, a ekipe će biti podeljene u dve grupe - nosioci (od 9. do 16. mesta u ligi) i nenosioci (od 17. do 24. mesta). Posle toga će pobednici igrati protiv nekog od osam najbolje plasiranih iz prvog kruga. Ekipe koje su plasirane od 25. do 36. mesta završavaju sezonu, jer više nema prelazaka timova u Ligu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading