ZVEZDA I BENFIKA, SRBIJA I PORTUGAL, EVO U ČEMU JE RAZLIKA: Duarte sagledao meč iz više uglova

Autor:

Sport

18.09.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac došao je na Marakanu upravo iz portugalskog fudbala.

ZVEZDA I BENFIKA, SRBIJA I PORTUGAL, EVO U ČEMU JE RAZLIKA: Duarte sagledao meč iz više uglova

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak Benfiku u prvom meču u Ligi šampiona koja će se igrati u novom formatu. Utakmica na Marakani počeće od 18.45, a prema najavama, odnosno toku prodaje karata, naš najveći stadion bi trebalo da bude ispunjen, pa se očekuje i svih 50.000 delija, na crveno-belim delu Topčiderskog brda.

Jedan od aduta trenera Vladana Milojevića biće Bruno Duarte, Brazilac koji je na Marakanu stigao upravo iz portugalskog fudbala. Zato je pred utakmicu upitan da uporedi dva fudbalska sveta i sagleda gde je tu Zvezdi mesto.

Republika

Foto: Starsport

Stao uz trenera pred novinare: Bruno Duarte

- Razlika između liga u Portugalu i Srbiji je ta što u drugim ekipama koje se takmiče, pored velikih ekipa u zemlji, nivo je mnogo bolji i igrači i nivo stadiona, Portugal ima stadione i navijače koji su mnogo bolji i to mnogo pomaže. Nivo je mnogo veći. Srbija ima odlične igrače, mislim da nije toliko velika razlika, a što se tiče klubova. Zvezda je ogroman klub, isto koliko i Benfika, imaju istoriju koja je tako lepa i možda je razlika u investicijama i uslovima. Ali pitanje samih igrača, mislim da svi ovde dajemo maksimum na najvišem nivou koji možemo. U pogledu klubova, razlika nije velika - rekao je Duarte, pa se osvrnuo dodatno na Benfiku:

- Benfika uvek angažuje odlične igrače i ovo će opet biti odlična sezona za njih. To su odlični igrači, to je uvek bila ekipa koja je imala izvrsne igrače i prirodno je da će ovo biti teška utakmica. Prošle godine kada sam igrao sa njima, igrali smo na Da Lužu, bilo je prepuno, ali smo uspeli da ih pobedimo, zato je važno da se protiv takvih ekipa budemo ujedinjeni i da damo 200 odsto mogućnosti. Verujem u naš potencijal, važno je da damo sve od sebe i verujemo u pobedu.

Svestan je Duarte šta će biti njihova dodatna snaga u sutrašnjoj utakmici.

Republika

Foto: Starsport

Vetar u leđa: Zvezdine delije

- Ovde će naši navijači dosta da nam pomognu. Oni nas podižu kada nam je potrebno. Kada započne igra i uđe na teren osećamo dobru energiju i mislim da sve ove ekipe, ne samo Benfika, već sve koje uđu na Marakanu, osećaju energiju koja je u našu korist i to moramo da koristimo za nas - smatra Bruno.

Veruje Duarte da može da zatrese mrežu Benfike, ali bi bio podjednako srećan da to uradi i neko od njegovih saigrača.

Republika

Foto: Starsport

Nije važno ko će dati gol: Duarte i Mimović

- Naravno, napadači žive od golova i hvala Bogu imamo dobar posao, dobro radimo, siguran sam da ćemo protiv Benfike imati dobar rezultat. Uvek kada napadač napada, oseća se sigurnost da ćemo dati gol, ali to mi ne smeta, njihovi napadači mi ne smetaju, meni je u glavi samo da pobedimo, ne da li ću ja dati gol, važna je samo Zvezda, ako bude moguće daću i gol i tim bolje - dodao je Duarte.

Podsetimo, u prvoj fazi takmičenja svaka ekipa će odigrati osam utakmica sa osam različitih protivnika određenih žrebom, četiri kod kuće i četiri u gostima. Ekipe koje na kraju prve faze budu zauzela prvih osam mesta plasiraće se direktno u osminu finala, dok će ekipe od 8. do 24. mesta ići u doigravanje, odnosno šesnaestinu finala. Parove u toj fazi odlučiće žreb, a ekipe će biti podeljene u dve grupe - nosioci (od 9. do 16. mesta u ligi) i nenosioci (od 17. do 24. mesta). Posle toga će pobednici igrati protiv nekog od osam najbolje plasiranih iz prvog kruga. Ekipe koje su plasirane od 25. do 36. mesta završavaju sezonu, jer više nema prelazaka timova u Ligu Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading