HRVATI U STRAHU OD SRBA ZAKUKALI "NISMO MI": Evo šta kažu ko je promenio ime Marakani

Autor:

Sport

17.09.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trvede da su im se braća izgubila u prevodu.

HRVATI U STRAHU OD SRBA ZAKUKALI "NISMO MI": Evo šta kažu ko je promenio ime Marakani

Foto: ST/Nemanja Pančić

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak 19. septembra Benfiku u prvom meču nove sezone Lige šampiona. Izazov je dodatno pojačan zbog napada Hrvata!

Navijači hrvatskog Hajduka iz Splita nameravaju da dođu u Beograd i to delijama na noge 19. septembra. Tog dana će Zvezda započeti novi nastup u Ligi šampiona duelom sa portugalskom Benkfikom, a kako su navijači timova iz Lisabona i Splita u dobrim odnosima Hrvati su spremni da im pomognu u Beogradu. Imajući to u vidu jasno je da Hrvati ne žele da samo navijaju, već da izazovu haos. Nije tajna da su navijači portugalskog tima i pripadnici "Torcide" Hajduka iz Splita u bratskim odnosima, što se videlo na ranijim susretima, pa i na poslednjem protiv Dinama kada je najavljen dolazak u Beograd.

Međutim, neko je, a dokazi ukazuju Hrvati, upao na Gugl mape i promenio osnovne parametre o našem najvećem stadionu. Tako se sada na Gugl mapama stadion "Rajko Mitić" zove "Šetalište drugova iz Hajduk Splita" i "HNK Hajduk Split – produžnica".

Republika

Foto: printskrin

Skandal na Gugl mapama

Sličan potez desio se i za gostovanje Hajduka Dinamu kada je prekršten Maksimir. Međutim, Hrvati, očigledno u strahu od osvete Srba, na sva zvona tvrde da oni ne stoje iza napada. Šta više, oni optužuju svoju braću Portugalce i to tvrdnjom da su se izgubili u prevodu.

Nakon Maksimira, neko je na Guglu preimenovao stadion Crvene zvezde. Srbi misle da su Hrvati, ali... Nakon što su se neki zaigrali pa nakon derbija Dinamo - Hajduk promenili ime Maksimira u "'Šetalište Marka Livaje"', na Gugl mapama je privremeno novo ime dobio i stadion Crvene zvezde koji nosi ime "'Rajko Mitić.' Dogodilo se to uoči utakmice 1. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike na kojoj se očekuju i neki pripadnici "Torcide", koji su u dobrim odnosima s navijačima Benfike. Zbog svega su srpski mediji pomislili kako su navijači Hajduka nakon "'akcije Maksimir"' izveli i ovo navijačko podmetanje. No s obzirom da se radi o lošem prevodu, moguće i preko Gougl translejta, ne čini se kako su Hrvati odgovorni za ovu šalu - navodi hrvatski Dnevnik, pa dodaje:

Republika

Foto: printskrin

Peru ruke: Tekst na hrvatskom portalu

- Nije nemoguće kako su sami navijači Benfike izveli ovu provokaciju nakon što se navijačkim svetom proširila šala oko Maksimira. Inače, takve stvari nisu novitet u navijačkim prepucavanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading