I KAMEN BI ZAPLAKAO: Delije Borinim potresnim rečima zovu na Marakanu (VIDEO)

Autor:

Sport

13.09.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni muzičar bio je veliki navijač crveno-belih.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Delije Borinim potresnim rečima zovu na Marakanu (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen/Crvena zvezda

Delije konstantno odaju poštu Bori Đorđeviću. Legendarni roker preminuo je 4. septembra u 72. godini, a ispraćen na večni počinak u rodnom Čačku 7. septembra. Oprostili su se od Čorbe poštovaoci njegovog lika i dela i svi kojima je ulepšao barem jedan deo života, a među njima su i navijači Crvene zvezde.

Bora je bio poznat kao veliki navijač kluba sa Marakane, pa ne čudi da je u večnost ispraćen tako što je na sanduku sa njegovim posmrtnim ostacima bio veliki šal Crvene zvezde, simbol koji jasno govori o njegovoj strasti prema omiljenom klubu. Bora je bio poznat kao veliki navijač Crvene zvezde koji je svoj tim bodrio širom sveta, a čak je i razmatrao mogućnost da zaigra za klub kao golman.

Republika

Foto: Starsport

Bio odan Zvezdi: Bora Đorđević

Brojne Zvezdine pesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da se pevaju na našoj Marakani. Pevaćemo punog srca "Ponosan budi", "Život", "Pobeda", "Mihajlo gde si ti". I ne samo njih, već čitav album "Pesme sa severa". Takođe, on je često govorio u hvalospevima o Zvezdi i Marakani koja slavi 61. rođendan. Baš zato su delije na utakmicu 8. kola Superlige protiv Napretka, u subotu 14. septembra od 20 časova, pozvale videom u kojem Bora priča o boljenom klubu i stadionu. Baš na tom meču njemu u čast će biti priređena i koreografija.

- Mnogo lepih i divnih uspomena me veže za ovaj stadion. Kada Zvezda dođe u Čačak, to je bio praznik. Mi klinci dođemo, na parking kod stadiona. Tamo stane autobus sa igračima Zvezde. Mi sa krupnim očima ih gledamo, dobijemo autograme od Dragana Džajića, Aćimovića, Trifketa Mihajlovića, od te generacije koji su izlazili jedan po jedan. To su bili Bogovi za nas. Od Zvezde sam dobio dres sa brojem "10". Kada su me novinari pitali nasred terena, za televiziju za "koga ću da navijam" rekao sam im "gospodo, nemojte da mi stavljate m**a u procep. Rođen sam u Čačku, volim ga, ali ceo život navijam za Crvenu zvezdu". Onda je ceo sever počeo da peva "jedan je Đorđević Bora", a ja sam se naježio - rekao je jednom prilikom Bora Đorđević.

 

 

Podsetimo, Zvezda je i pre nekoliko dana na isti meč zvala Borinim stihovima. Naime, najvatrenije pristalice crveno-belih pozvale su sve navijače da napune tribine u subotu, uz novi promo spot, i pesmu "Riblje Čorbe", pod nazivom "Mihajlo, gde si ti?". Upravo ta numera je jedan od onih koje je Đorđević posvetio Zvezdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading