JUNAK OFK BEOGRADA PROTIV PARTIZANA PORUČIO: "Nisam mogao bolji debi da poželim, iza mene je težak period!"

Autor:

Sport

16.09.2024

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drago mi je zbog debitantskog gola, ali pre svega usled činjenice da smo savladali odličnog rivala - ističe Stojiljković.

JUNAK OFK BEOGRADA PROTIV PARTIZANA PORUČIO: "Nisam mogao bolji debi da poželim, iza mene je težak period!"

Foto: Starsport

Nakon osam godina nestrpljivog iščekivanja, OFK Beograd je konačno dočekao pobedu nad rivalom Partizanom na stadionu udaljenom od prestonice. Uz preokret u poslednjim sekundama meča, OFK je slavio sa 3:2, a junak utakmice bio je Filip Stojilković, "srpski Švajcarac" koji je postigao gol na svom debiju za klub.

Filip Stojilković, napadač srpskih korena rođen u Švajcarskoj, stigao je na pozajmicu iz Darmštata sa ciljem da povrati svoju formu u dresu OFK Beograda. Njegov debi bio je više nego uspešan, a sam Stojilković istakao je da je oduševljen ne samo golom na debiju, već i činjenicom da su savladali jakog protivnika poput Partizana.

- Nisam mogao da poželim bolji debi. Drago mi je zbog debitantskog gola, ali pre svega usled činjenice da smo savladali odličnog rivala. Pobeda je utoliko draža jer smo do nje stigli posle preokreta, u poslednjim sekundama meča - rekao je Stojilković za Meridian sport i nastavio:

- Iza mene je težak period i drago mi je da sam novo poglavlje otvorio na idealan način. Podrška saigrača mi je ulila dodatno samopouzdanje. Svi u klubu su mi pružili podršku, a osokoljen veropm u mene potrudio sam se da se odužim na pravi načuin. Iako sam gol postigao košarkaškim rečnikom uz zvuk sirene, do poslednje sekunde sam verovao da možemo do preokreta. Uvek imam stav da je kraj tek kada sudija odsvira što se ovaj put isplatilo. Bio sam svestan kada je Mituljikić poslao loptu da je prilika koju imam verovatno poslednja na utakmici, ali nisam zbog toga imao pritisak, asistencija je bila takva da je meni ostao lakši deo posla - naveo je Stojiljković.

Stojilković je ostavio zapažen trag igrajući za klubove poput Siona, Araua i Hofenhajma, a posebno je istakao svoje nastupe u omladinskom timu Hofenhajma gde je postigao golove protiv velikih klubova poput Real Madrida i Mančester Sitija.

- Imao sam priliku da igram protiv najvećihg talenata možda trenutno najboljih klubova u Evropi i da postignem golove, ali pogodak protiv Partizana miu je najdraži u karijeri. Ipak je ovo seniorski fudbal. Još draže mi je jer je pogodak doneo pobedu i što je ukrasio debi - jasan je on.

Nakon zapaženog nastupa, Stojilković je primio brojne čestitke i poruke podrške od prijatelja, a istakao je da se nada da će biti još mnogo sličnih trenutaka u budućnosti.

- Stigao mi je niz poruka i zahvalan sam svima na lepim rečima. Nadam se da će biti još pregršt ovakvih trenutaka, ali s obzirom na to da je jučerašnji gol prvenac ima posebnu težinu i pšosvećujem ga majci Milici. Ostaje žal što se duel dva kluba iz Beograda nije igrao u prestonici, ali smo i pre početka sezone znali da nas očekuje selidba. Na nama je da razmišljamo o fudbalu, da motivisano radimo i trudimo se da u istom ritmu nastavimo i u utakmicama koje slede - zaključio je Filip Stojiljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading