UMRLA LEGENDA PREMIJER LIGE: Osvojio evropski trofej sa Aston Vilom!

Autor:

Sport

16.09.2024

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti za Ostrva.

UMRLA LEGENDA PREMIJER LIGE: Osvojio evropski trofej sa Aston Vilom!

Foto: Profimedia

Bivši napadač Aston Vile, Gari Šo, preminuo je u 63. godini, saopštio je klub. Šo je bio član tima Aston Vile koji je osvojio titulu Premijer lige 1981. godine i Evropski kup naredne godine. Šo je bio važan deo tima koji je osvojio Evropski kup pobedom nad Bayernom u finalu 1982. godine. On je postigao tri gola u tom takmičenju, uključujući pogodak u četvrtfinalu protiv Dinama iz Kijeva.

U saopštenju Aston Vile stoji:

- Fudbalski klub Aston Vila je duboko šokiran i neizmerno tužan zbog vesti da je Geri Šo, jedan od naših heroja koji su osvojili Evropski kup, preminuo. Geri je bio jedan od naših, talentovani napadač koji je oduševljavao navijače svojim golovima, koji su pomogli Vili da ostvari uspehe 1980-ih. Usledile su i individualne nagrade za igrača kojeg su mnogi idolizovali na tribinama. Preminuo je mirno ranije danas, okružen porodicom, koja je zamolila Aston Vilu da izda saopštenje u njihovo ime. Misli svih u klubu su sa Garyjevom porodicom i voljenima u ovom izuzetno teškom trenutku.

Šo je postigao 79 golova u 213 nastupa za Aston Vilu, uključujući 20 golova u sezoni kada su osvojili titulu, nakon čega je proglašen za najboljeg mladog igrača godine od strane PFA.

Šo, rođen u Solihulu, pridružio se Vili kao pripravnik i napustio je klub 1988. godine, nakon čega je karijeru nastavio u Danskoj, Austriji i Hong Kongu pre nego što se penzionisao 1992. godine. Kasnije je radio kao statistički analitičar i bio je ambasador Aston Ville na dan utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading