OFK BEOGRAD NAKON DRAME POBEDIO PARTIZAN: Sve prštalo u Zaječaru!

Autor:

Sport

15.09.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okršaj starih rivala.

OFK BEOGRAD NAKON DRAME POBEDIO PARTIZAN: Sve prštalo u Zaječaru!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana doživeli su novi poraz u Superligi, ovog puta od ekipe OFK Beograda rezultatom 3:2. Nakon remija sa Vojvodinom i IMT-om, očekivalo se da će ekipa Aleksandra Stanojevića ispraviti greške i ostvariti pobedu, ali to se nije desilo.

Tokom reprezentativne pauze došlo je do brojnih promena u timu Partizana, što se odrazilo i na startnu postavu u ovoj utakmici. Najveće iznenađenje bilo je što se ime Đorđa Jovanovića nije našlo među prvih 11 crno-belih. Ponoćna saopštenja i problema sa prodajom karata samo su dodatno otežali situaciju crno-belima pred ovaj meč.

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice OFK Beograda i Partizana

Utakmica je bila dinamična, sa inicijativom gostiju u prvih nekoliko minuta. Partizan je poveo golom Filipovića, ali je OFK Beograd brzo izjednačio preko Ovusua. Na kraju, ekipa sa Karaburme je uspela da postigne još dva gola i odnese pobedu.

Ovo je još jedan neuspeh za ekipu Partizana, koja se suočava sa razočaravajućim rezultatima u poslednje vreme. Sa druge strane, OFK Beograd nastavlja sa dobrim rezultatima i iznenađenjima u ovoj sezoni.

 

OFK BEOGRAD - PARTIZAN 3:2

90+6. Stoiljković '86. Paločević '18. Ovusu '15. Filipović '40. Zubairu

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

KRAJ UTAKMICE!

90+6. minut - GOL!  Partizan je u poslednjoj sekundi utakmice primio gol kojim je izgubio od OFK Beograda! Filip Stojiljković je postigao gol koji je nokautirao crno-bele pred "večiti" derbi protiv Crvene zvezde. Neverovatan rasplet u Zaječaru.

88. minut - Dvostruka izmena u OFK, Romantičari jačaju odbranu. Uroš Lazić menja Gobeljića, Miljan Momčilović menja Ovusua.

87. minut - Popović brani siguran gol. Arijaga je šutirao, a Popović paradom izbacio loptu.

86. minut - GOL! Paločević je sa bele taćke ponovo doveo utakmicu u egal.

79. minut - Izmena u Partizanu. Bibars Natho izlazi, ulazi Aleksandar Šćekić.

63. minut - Opasna kontra domaćina. Stojiljković je prošao po desnoj strani, pobegao odbrani Partizana, ali je traljavo šutirao pored gola.

62. minut - Dvostruka izmena u OFK Beogradu. Nikola Mituljikić ulazi u igru. Igrač Zvezde koji se nalazi na pozajmici u OFK Beogradu menja Cvetkovića. Filip Stojiljković menja Vlijtera.

61. minut - Loš udarac Zahida- Mogao je Partizan da duplira prednost, ali je Zahid iz sjajne pozicije sa oko 15 metara šutirao daleko preko gola.

59. minut - Velika šansa za Đorđa Jovanovića. Odmah u prvom napadu Đorđe Jovanović je imao jedan na jedan sa Popovićem, ali je Balša Popović sjajno reagovao. Naleteo je potom Natho, ali je izblokiran

58. minut - Izmena u špicu napada Partizana. Đorđe Jovanović menja Kalulua.

49. minut - Šut Arijage brani Popović. Pokušao je fudbaler Partizana direktno iz slobodnog udarca, ali je bilo to slabo. Posred gola. Golman Popović bez problema u ovoj situaciji.

48. minut - Prvi žuti na utakmici. Edmund Ado je prvi zapisani fudbaler na meču. Sa leđa je povukao Natha.

46. minut - Prva izmena u Partizanu. Arijaga ulazi u igru umesto Goha.

45. minut - Počeo je drugi deo.

Prvo poluvreme:

45+1. minut - Kraj prvog dela!

43. minut - OFK odmah pripretio. Ovusu je centrirao, niko je nije zakačio, a Jovanović krajnjim naporima izbacio u korner.

40. minut - GOL! Brz kontranapad Partizana, Natho je sa centra majstorski poslao loptu ka Zubairu, a ovaj savladao Popovića.

26. minut - Partizan traži penal. Akcija Partizana po levoj strani, Kalulu je sa 7-8 metara šutirao preko gola. Tražili su crno-beli penal zbog povlačenja Kalulua sa leđa, ali je sudija Milan Stefanović samo odmahnuo rukom.

18. minut - GOOOL! OFK stiže do izjednačenja - 1:1. Evrogol Samjuela Ovusua! Kratko je trajala radost Partizana, svega tri minuta. BIvši napadač Radnika i Čukaričkog ušao je u šesnaesterac iskosa sa desne strane i poslao loptu u rašlje. Jovanović je bio nemoćan.

15. minut - GOOOL! Partizan vodi golom Filipovića. Desni bek crno-belih odlično je reagovao na centaršut Zubairua i glavom zakucao loptu u mrežu.

13. minut - Odlična prilika za Partizan. Aldo Kalulu je naleteo sa oko 15 metara na loptu, ali je Đermanović izblokirao loptu i poslao je u korner.

12. minut - Prva velika prilika za domaćina. Izveli su "Romantičari" korner, najviši je bio Vukičević, ali je sa nekoliko metara glavom šutirao preko gola. Korner je izveo Paločević.

1. minut - Počeo je meč.

UOČI MEČA:

Posle osam godina i sedam meseci, stari rivali OFK Beograd i Partizan ponovo će se susresti u takmičarskom susretu. Ovog puta, premijerno u Zaječaru, na stadionu Kraljevica, gde je početak meča zakazan za 19 časova. Ova utakmica je privukla veliku pažnju javnosti.

SASTAVI:

OFK Beograd: Popović – Gobelić, Vukičević, Đermanović, Anan – Ado, Paločević – Ovusu, Knežević, Cvetković – Vlajte.

Partizan: Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević – Kovač, Natho – Goh, Zahid, Zubairu – Kalulu.

Partizan se već šest utakmica ne može pohvaliti pobedom, a poslednji trijumf ostvarili su u duelu sa Železničarom još 4. avgusta. Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević, istakao je značaj ove utakmice ne samo zbog rivalstva sa OFK Beogradom, već i kao priliku da njegova ekipa uhvati pozitivan talas. 

- Znači nam mnogo utakmica protiv OFK Beograda, ne samo zbog derbija, već da hvatamo pozitivan talas. Ne možemo da igramo još zaostale utakmice jer Makabi igra na našem stadionu Ligu Evrope - istakao je Stanojević.

S druge strane, OFK Beograd se odlično kotira u svojoj povratničkoj superligaškoj sezoni, te dočekuje ovu utakmicu na četvrtom mestu na tabeli. Njihova forma i rezultati ove sezone privukli su pažnju javnosti i čine ovaj susret još zanimljivijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading