OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA SA ZVEZDOM PA POSTAO VELIKAN EVROPSKOG FUDBALA: Danas ova legenda slavi rođendan!

Autor:

Sport

15.09.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Dejo ostavio veliki trag u Milanu.

OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA SA ZVEZDOM PA POSTAO VELIKAN EVROPSKOG FUDBALA: Danas ova legenda slavi rođendan!

Foto: Starsport

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i član zlatne generacije iz Barija, Dejan Savićević danas je napunio 58 godina. Legendarni genije je bio deo crveno-belih od 1988. do 1992. godine i za to vreme je odigrao 115 utakmica i postigao 41 gol, a njegovi potezi ostaće urezani u anale svetskog fudbala.

Foto: Starsport

Dejan Savićević

Savićević je karijeru počeo u Budućnosti iz Podgorice (tada Titograd), a onda je usledio transfer u Zvezdu. Na "Marakani" je pokazao sav svoj talenta i njegove bravure nikada se neće zaboraviti. Usledio je transfer u Milan, a bio je miljenik Silvija Berluskonija. Međutim, trener "rosonera", Fabio Kapelo nije voleo Deja i nikako nisu mogli da nađu zajendički jezik, pošto su obojica bili temperamentne naravi.

Foto: Starsport

Dejan Savićević

Njegov boravak u Milanu obeležila je egzekucija protiv Barselone u finalu Lige šampione 1994. godine. Nakon borvka na "San Siru" vratio se u Crvenu zvezdu, a karijeru završio u Rapidu iz Beča. Bio je član moćne generacije reprezentacije Jugolsavije koja je zbog sankcija bila sprečena da napravi možda i najveće uspehe u svojoj istoriji. Kasnije je bio i sleketor nacionalnog tima, a sada je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Ostaće upamćena luda anegdota sa Fabijom Kapelom kada je Savićević imao šta da mu poruči. Bilo je na početku sezone 1993/94, italijanski sručnjak nije hteo da ga pusti u igru, a onda je usledio legendarni razgovor Kapela i Deja.

- Dao sam to Kapelu jako dobro u novinama i nedugo nakon toga, Boban je došao tokom treninga i rekao mi da Kapelo želi da priča. Otišao sam na razgovor, doveo Bobana kao prevodioca, jer još nisam baš najbolje govorio italijanski. Kapelo je prvo želeo da zna da li je sve što se pojavilo u novinama istinito. I nakon što sam potvrdio da jeste, on je rekao 'Kako si mogao da govoriš takve stvari' na šta je moj odgovor bio 'pa, mogao sam'. Onda je počeo da mi drži predavanja o tome i o tome kako ja ne mogu da pričam takve stvari i ja sam samo rekao Bobanu da kaže Kapelu da sam rekao da Kapelo može da se je*e. Onda mi je Boban rekao da to neće prevoditi, a ja sam konačno shvatio celu stvar, rekavši 'je*i ga' Bobanu i otišao usred Kapelovog malog predavanja - ispirčao je Dejo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading