SUDIJSKI EKSPERT SMATRA DA JE NAPREDAK OŠETEĆEN: "Ovo je posledica negativne selekcije!"

Autor:

Sport

15.09.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je posledica negativne selekcije - navodi Đurović.

SUDIJSKI EKSPERT SMATRA DA JE NAPREDAK OŠETEĆEN: "Ovo je posledica negativne selekcije!"

Foto: Starsport

Crvena zvezda ostvarila je rutinsku pobedu nad ekipom Napretka rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Bruna Duartea i Mirka Ivanića. Međutim, meč je obeležio kontroverzni trenutak kada je sudija dosudio penal u korist crveno-belih, nakon čega je Duarte postigao gol. Ova odluka izazvala je burne reakcije javnosti i stručnjaka, među kojima se posebno istakao sudijski ekspert Rade Đurović.

- Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac - navodi Đurović i dodaje:

- Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, tike što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Zvezde - poručio je Rade Đurović.

Kontroverzni trenutak na utakmici između Crvene zvezde i Napretka izazvao je veliku pažnju javnosti i stručnjaka, a reakcije na dosuđeni penal i dalje su aktuelna tema među ljubiteljima fudbala. Diskusije o pravilima i odlukama sudija ne jenjavaju, dok se navijači i stručnjaci nadaju da će slični sporni trenuci biti ređi u budućim fudbalskim duelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading