BIO JE NAJBOLJI STRELAC I ASISTEN LIGE: Za samo šest meseci ostavio je dubok trag u Zvezdi, a onda je nestao sa fudbalske mape!

Autor:

Sport

14.09.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča bivšeg fudbalera Zvezde.

BIO JE NAJBOLJI STRELAC I ASISTEN LIGE: Za samo šest meseci ostavio je dubok trag u Zvezdi, a onda je nestao sa fudbalske mape!

Foto: Starsport

Saša Marković

Crvena zvezda je u svojoj istoriji imala pregršt prekaljenih asova koji su ostavili dubok trag u istoriji ovog slavnog kluba, ali on je to uradio na poseban način. Proslavljeni niški fudbaler Saša Marković, jedini igrač koji je u sezoni 1997/98 postigao gol protiv svake ekipe u tadašnjoj Superligi, igrajući za Železnik i Zvezdu. Takođe, pored njuha za gol, bio je najbolji asistent lige i proglašen je igračem sezone.

Njegov put među fudbalske zvezde bio je trnovit, pošto je morao zaoblizanim putem, ali u nekom momentu se sve naplati. Marković se nije pokazao dobro u Radničkom iz Niša, pa je se kalio u klubovima poput niških Železničara i Jastepca, da bi kasnije pojačao redove Čukaričkog koji je tada igrao drugu ligu. Tim sa Banovog brda je tada imao u usponu, a Marković je doprineo da uđu u tadašnju Superligu, a on je bio najbolji strelac.

Foto: Privatna arhiva

Saša Marković

Njegova ključna sezona u karijeri bila je 1997/98, kada je na 27 mečeva postigao isto toliko golova i bio najbolji stelac tadašnje Prve savezne lige Jugoslavije. Uz bio je najbolji asistent 13. Prvi deo takmičarske godine proveo je u Železniku gde se 13 puta upisivao u stelce i to ga je preporučilo Zvezdi. Marković je blistao na "Marakani", to je za njega bilo neverovatno i ostvarenje snova.

Privukao je pažnju brojnih klubova, a onda je zadužio oprema nemačkog Štutgarta. Međutim, u Bundesligi se nije najbolje snašao. Potom  je lutao, da bi na kraju karijeru okončao u niškom Radičkom. Marković nikada nije napustio fudbal. Bio je sporski direktor u Zemunu i Radničkom, a danas tu funkciju obavlja u niželigaškom klubu iz Niša Budućnost Popovac. 

Foto: Privatna arhiva

Saša Marković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading