ZVEZDA JE DOVELA PRAVOG DRAGULJA: Ovaj podatak o Silasu uliva strah!

Autor:

Sport

03.09.2024

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanje za crveno-bele.

ZVEZDA JE DOVELA PRAVOG DRAGULJA: Ovaj podatak o Silasu uliva strah!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Crvena zvezda je u jednom danu završila tri velika pojačanja i odlično spremila za Ligu šampiona. Došli su Nemanja Radonjić i Rade Krunić, ali sve oči su uprte u fantastičnog igrača Stutgarta koji je došao na pozajmiciu u redove šampiona Srbije, Silasa Katompa Mvumpe.

Silas je veliko pojačanje, a igra po desnoj strani. Ovaj fudbaler ima neverovatne trkačke spobnosti, a to govori i podatak da je uz Alfonsa Dejvisa, igrača Bajerna iz Minhena najbrži u Bundesligi (35.97 km/h). To je fantastičan podatak, što znači da će praktično biit neuhvatljiv po desnoj strani i da će se savršeno uklopiti u sistem Vladana Milojevića, a za Ligu šampiona biće idealno rešenje. 

Foto: www.profimedia.rs

Silas Katompa Mvumpe

Silas Katompa Mvumpa je rođen u Kinšasi, ali je svoje fudbalsko obrazovanje započeo u Francuskoj već sa 17 godina. Nakon perioda provedenog u DR Kongu, usledio je prelazak u tim Ale na jugu Francuske, da bi potom nastavio karijeru u Parizu, gde je brzo privukao pažnju svojim talentom. Svoj uspon je nastavio u Štutgartu, gde je postao ključni igrač, ostvarivši impresivne brojke od 132 odigrane utakmice, 35 golova i 21 asistenciju.

Jedan od ključnih momenata ovog transfera jeste cena po kojoj je Silas doveden u Crvenu zvezdu. Sa cifrom od 10 miliona evra, ukoliko klub aktivira otkupnu klauzulu, postaće najskuplje pojačanje u istoriji Crvene zvezde. Ova cena jasno pokazuje koliko klub veruje u potencijal mladog fudbalera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading