ALAVA UEFA: Evropska kuća fudbala na pragu neočekivane odluke!

Autor:

Sport

13.09.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao!

ALAVA UEFA: Evropska kuća fudbala na pragu neočekivane odluke!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Čeferin

Aleksander Đukov, predsednik Fudbalskog saveza Rusije, izjavio je da su u toku razgovori o povratku ruskih klubova u evropska takmičenja pod okriljem UEFA. Ovo je značajan korak za ruski fudbal koji je bio pod sankcijama Evropske fudbalske federacije od 2022. godine, usled ratnih dešavanja u Ukrajini. Đukov ističe da se situacija postepeno poboljšava, te da su u toku intenzivni sastanci i konferencije na kojima se razmatraju moguće odluke koje bi ubrzale povratak ruskih klubova u evropska takmičenja.

 

- Evropska sezona se nastavlja ove jeseni, a u ovom trenutku vode se brojni sastanci i konferencije na kojima mogu biti donesene odluke koje će ubrzati povratak naše zemlje u evropska fudbalska takmičenja. Moje iskustvo mi govori da će ta odluka pre ili kasnije biti doneta. Čini mi se da se da se iz meseca u mesec menjaju stavovi drugih federacija - optimista je Djukov.

Od 2022. godine, ruski klubovi su bili izolovani od evropskih takmičenja, te su se takmičili isključivo u okviru domaće lige. Istovremeno, reprezentacija Rusije je bila suočena sa ograničenjima u izboru protivnika zbog sankcija evropskih država. Ograničen broj selekcija bio je na raspolaganju za međunarodne utakmice, što je predstavljalo izazov za nacionalni tim.

Usled sankcija, reprezentacija Rusije je bila prinuđena da se suoči sa izazovima u sastavljanju rasporeda međunarodnih utakmica. Primer za to su utakmice koje je selekcija Valerija Karpina odigrala 2024. godine protiv Srbije (4:0), Belorusije (4:0) i Vijetnama (3:0), dok su druge mogućnosti bile ograničene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading