SRBIJA IMA NOVOG FUDBALSKOG SELEKTORA: I to ne jednog, nego tri!

Autor:

Sport

13.09.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni odbor FSS doneo odluku.

SRBIJA IMA NOVOG FUDBALSKOG SELEKTORA: I to ne jednog, nego tri!

Foto: FSS

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza srbije, a na predlog stručnih službi sportskog sektora FSS, imenovani su selektori mlađe kadetske (U16), kadetske (U17) i mlađe omladinske reprezentacije Srbije (U18), kao i koordinator Instruktorske službe FSS.

Novi koordinator Instruktorske službe FSS je Pavle Delibašić. Takmičarske obaveze već od 1. novembra, u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, imaju kadeti (U17 generacija 2008.), a briga o njima poverena je Radoslavu Bataku.

Republika

Foto: Starsport

Na čelu kadeta: Radoslav Batak

Selektor mlađe kadetske selekcije (U16 generacija 2009.) biće Igor Matić, ne tako davno koordinator Instruktorske službe FSS, a za selektora mlađe omladinske reprezentacije (U18 generacija 2007.) imenovan je Gordan Petrić.

Republika

Foto: Starsport

Vodi omladince: Gordan Petrić

Podsrtimo, na istoj sednici IO FSS, Branko Radujko je imenovan kao novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije. Kao što je Republika ekskluzivno najavila u sredu, on je ovog petka izabran na Izvršnom odboru FSS u Staroj Pazovi. Odluka je doneta jednoglasno poštujući zakone Republike Srbije i uz saglasnost i regulativu Evropske fudbalske unije (UEFA). Novi prvi oprativac fudbalske organizacije obratio se članovima Izvršnog odbora i odnah dao čvrsta obećanja i zasukao rukave.

Republika

Foto: fss.rs

Izabran jednoglasno: Branko Radujko je novi generalni sekretar FSS

- Zahvaljujem se svima na ukazanom poverenju. Pred srpskim fudbalom su velike mogućnosti i brojni izazovi, a pred nama u savezu velika odgovornost. Radiće se vredno, posvećeno i bespoštedno. Nije mi prvi put da se prihvatam ozbiljnog posla i nameravam da, kao i uvek do sada, iza sebe ostavim uređen i održiv sistem, uspešnu organizaciju koja ostvaruje zacrtane ciljeve. U prvim danima uradićemo analizu dosadašnjih i tekućih aktivnosti Saveza, sagledaćemo do detalja finansijsko stanje i kadrovske i organizacione kapacitete. Veoma brzo ćemo javnosti predstaviti planove i krenuti u sprovođenje mera i aktivnosti za njihovo ostvarivanje. U Srbiji se fudbal voli, fudbal pripada svima nama i zato pozivam sve – klubove, navijače, medije i širu zajednicu – da zajedno gradimo novo poglavlje srpskog fudbala. Ko nije spreman za naporan i pošten rad nije za ovaj tim. Ne postoje razlozi zbog kojih ne možemo da uspemo - rekao je između ostalog Radujko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading