STOJKOVIĆ PRIČAO O REPREZENTACIJI I ŠOKIRAO SVE! "Treba malo i time da se pozabavimo!"

Autor:

Sport

07.09.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojković je istakao da nije dovoljno samo ubaciti igrače na teren.

STOJKOVIĆ PRIČAO O REPREZENTACIJI I ŠOKIRAO SVE! "Treba malo i time da se pozabavimo!"

Foto: Starsport

Bivši golman reprezentacije Srbije, Vladimir Stojković, nedavno je dao intervju za televiziju Sportklub u kojem je otkrio neke zanimljive stvari o timskom radu i međusobnoj igri u fudbalu. Stojković je istakao da nije dovoljno samo ubaciti igrače na teren, već je bitno da međusobna hemija i podrška budu prisutni. Istakao je da neki igrači jednostavno ne mogu da igraju zajedno zbog različitih stila igre i nedostatka sinhronizacije.

-Treba malo i time da se pozabavimo, ne samo da naguramo u avion da svi budu zadovoljni i posle na teren. Neki igrači ne mogu da igraju jedan sa drugim, prave problem, guše se, deluje to mnogo sporo, nemaju pravu kretnju koju treba da imaju da bi ovaj drugi mogao da mu da loptu... - rekao je Stojković.

Ispričao je i kako to izgleda u praksi.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Stojković

 

- Mi smo igrali zadnju utakmicu sa devet odbrambenih igrača i Mitrom.. Koju treba da dobiješ. A možda ti je dovoljan i bod, ne znaš. I sad Mitar ima sve igrače ispred sebe, nema nikog iza svojih leđa. Mnogo je teško osvojiti 50 metara, ako nemaš prave profile, podršku, u momentu kad ide lopta na njega ko treba da napadne leđa, ko treba da priđe na drugu loptu.

Vladimir Stojković je kroz svoje iskustvo i primer iz prakse istakao koliko je bitno da tim funkcioniše kao celina i da igrači imaju međusobnu podršku i sinhronizaciju. Njegove reči ukazuju na to da uspeh tima ne zavisi samo od individualnih veština, već i od sposobnosti igrača da pravilno sarađuju i podržavaju jedni druge na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading