MURINJU SU SRBI KAO DROGA: Portugalac ne može bez naših fudbalera, toliko se navukao da mu jedan nije dovoljan

Autor:

Sport

10.09.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još od Dejana Stankovića Specijalni se redovno oslanja na naše igrače.

MURINJU SU SRBI KAO DROGA: Portugalac ne može bez naših fudbalera, toliko se navukao da mu jedan nije dovoljan

Foto: www.profimedia.rs

Žoze Murinjo ne može bez Srba. To se moglo konstatovati pre nekoliko meseci, a sada je evidentno da se na njih "navukao" kao na drogu. Iskusni portugalski fudbalski trener seo je na klupu Fenerbahčea i tu se odmah sreo sa tadašnjim kapitenom "orlova" Dušanom Tadićem i Radetom Krunićem, koji je u međuvremenu prešao Crvenu zvezdu.

Republika

Foto: Profimedia

Murinjova uzdanica: Dušan Tadić

Zato je Specijalni poželeo da u svojim redovima ima još jednog srpskog internacionalca. Izbor je pao na Filipa Kostića, koji je i zvanično zadužio plavo-žuti dres. Međutim, istorija Murinja i Srba na koje se oslanja je mnogo duža.

Republika

Foto: Twitter.com/JuventusFC

Filip Kostić stigao u Istanbul kod Murinja

Prvi Murinjov Srbin sa kojim je harao Italijom, ali i Evropom, bio je Dejan Stanković. Oni su u Interu bili toliko dominantni da je 2010. osvojena tripleta, odnosno Liga šampiona, Serija A i Kup Italije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Owvojili su sve: Stanković i Murinjo

Sledeći Murinjov prvi pik i to na duže staze je bio Nemanja Matić sa kojim je sarađivao u tri kluba. Prvo u Čelsiju iz kojeg ga je Murinjo doveo u Mančester junajted, a onda i u Romu iz koje je i stigao u Fenerbahče. U redovima "vučice" Žoze je imao i golmana Mileta Svilara, koji je bio pozivan čak i za našu reprezentaciju, a onda je naprasno rešio da se sam precrta sa spiska "orlova" jer nije želeo da čeka svoju šansu u jakoj konkurenciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sreli se u Čeksiju, sarađivali i u Junajtedu i Romi

Inače, Murinjo je dobro upoznat sa srpskim fudbalerima. Zato je u Fenerbahčeu i rešio a pravi tim oko Tadića. Koliko veruje Dušanu svedoči to što je on imao glavnu reč kod dovođenja Kostića.

- Znao sam da Srbija ima toliko dobrih igrača. Jaki su, zreli su, zaista žele da uspeju. Znam nekolicinu njih, znam kakav je njihov duh. Mnogo sam puta razgovarao sa Matićem - rekao je Murinjo još 2018. tokom Mundijala u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading