ZBOG PODRŠKE SRBIJI, IGRAČI KOSOVA PREKINULI MEČ!? Zahtevali su kraj utakmice - Neviđena sramota na Kipru! (FOTO)

Autor:

Sport

09.09.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasan prizor.

ZBOG PODRŠKE SRBIJI, IGRAČI KOSOVA PREKINULI MEČ!? Zahtevali su kraj utakmice - Neviđena sramota na Kipru! (FOTO)

Foto: Profimedia

Utakmica Lige nacija između Kipra i Kosova privukla je pažnju ne samo zbog fudbalskog nadmetanja, već i zbog incidenata van terena. Na stadionu u Larnaki, navijači Kipra su izazvali prekid meča postavljanjem transparenta na kojem je stajalo "Kosovo je Srbija". Ovaj potez izazvao je reakciju gostujuće ekipe, što je dovelo do prekida utakmice sve dok policija nije intervenisala i uklonila sporni transparent.

Nakon što su primetili transparent sa političkim natpisom, igrači i zvaničnici reprezentacije Kosova odmah su reagovali, zahtevajući prekid utakmice. Ova situacija izazvala je tenziju na terenu i među navijačima, dok je sudija morao da interveniše i prekine meč kako bi se rešila ova neprijatna situacija.

Nakon što je utakmica prekinuta, policija je brzo reagovala i uklonila sporni transparent sa stadiona, omogućavajući nastavak meča. Ova brza i efikasna reakcija policije doprinela je smirivanju tenzija i omogućila fudbalerima da se vrate fokusiranju na sportsko nadmetanje.

Podsetimo se, u susretu između selekcija Rumunije i samoproglašene države Kosova  na kvalifikacijama 2023. godina, za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj navijači domaćeg tima su razvalili transparent ‘Kosovo je Srbija’. UEFA je odlučila da pokrene istragu protiv tog nacionalnog tima zbog dešavanja na tom susretu.

Krajnji ishod je bio takav da su Rumuni dobili susret rezultatom 2:0, a igrači Kosova su napustili teren iz protsesnih razloga, ali su se kasnije vratili.

Incidenti poput ovog jasno pokazuju kako političke tenzije i podeljenost mogu da utiču na sportske događaje. Fudbal, kao globalni sport, često postaje platforma za ispoljavanje političkih stavova, a ovaj incident samo je jedan od mnogih koji su se dogodili tokom sportskih takmičenja.

Utakmica između Kipra i Kosova bila je obeležena ne samo sportskim dešavanjima na terenu, već i političkim incidentom van njega. Nadamo se da će u budućnosti sportski događaji biti pošteđeni političkih provokacija kako bi se igrači mogli fokusirati na ono što ih zaista povezuje - ljubav prema fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading