ZABRINUT SAM ZA SRBIJU POD PIKSIJEM: Sledeći meč je kao finale, upozorava Milovan Rajevac

Autor:

Sport

09.09.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" nemaju pravo na novi kiks.

ZABRINUT SAM ZA SRBIJU POD PIKSIJEM: Sledeći meč je kao finale, upozorava Milovan Rajevac

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije tera po starom, a to je neće daleko odvesti. "Orlovi" Dragana Stojkovića Piksija poraženi su od Danske sa 2:0 u drugom meču novog ciklusa Lige nacija, pa sada u A4 grupi imaju i dalje samo bod iz remija bez golova sa Španijom. To je dovoljno za treće mesto u grupi samo zato što je "crvena furija" razbila Švajcarsku, pa "sajdžije" još uvek ne znaju za trijumf.

Republika

Foto: Starsport

Nešto mora da se menja u igri: Piksi

Međutim, Švajcarska dolazi na stadion Dubočica u Leskovcu 12. oktobra i nešto će u narednih mesec dana morati da se drastično popravi u našoj igri kako se Granit Džaka, Džerdan Šaćiri i drugovi ne bi radovali na jugu Srbije. Ispostavilo se da je dobra igra protiv Španije bila samo lažni tračak nade da ovi igrači mogu da naprave nešto više u odsustvu okosnice tima sa EVRO 2024. A ni u Nemačkoj nam nisu cvetake ruže jer smo poraženi od Engleske (1:0), te odigrali nerešeno sa Slovenijom (1:1) i upravo Danskom (0:0).

Da će utakmica protiv Švajcarske već u trećem kolu Lige nacija biti prekretnica upozorava u razgovoru za Republiku iskusni selektor brojnih reprezentacija Milovan Rajevac. Međutim, on je pre toga analizirao viđeno protiv Španije i Danske.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Analizirao "orlove": Milovan Rajevac

- Bile su to dve različite utakmice. Protiv Španije smo odigrali dobro odbrambeno, zatvorili smo ih sa obe strane, ali i na visoke i na niske lopte. Pritom smo imali najbolju šansu na meču, ali je nismo iskoristili jer je Jović šutirao pored gola. A onda nam se u Kopenhagenu desilo ono čega sam se pribojavao. Nismo bili spremni da se posle Španije adaptiramo na mogućnost i igru ako nam protivnik prvi da gol. Nismo imali odgovor na to, kao ni na nekim ranijim susretima. Nismo bili reprezentacija koja zna da da gol i kada gubi. Zato sam zabrinut za Srbiju - rekao je Rajevac.

Imajući sve u vidu, jasno je zašto iskusni stručnjak u duelu sa Švajcarskom vidi možda i rešavanje sudbine Srbije u Ligi nacija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ne leže nam Švajcarci: Duel na SP u Kataru

- Gledao sam Švajcarsku protiv Španije i tu se videla razlika u klasi. "Crvena furija" je na 2:0 ostala sa igračem manje već u 20. minutu, Švajcarska je smanjila na 2:1, a onda se videlo šta znači dobar selektor i jak tim. De la Fuente uvodi Vivijana umesto Pedrija i do kraja ne da nisu primili gol, već su dali dva. Ja recimo nikada nisam izgubio sa igračem manje. Protivnik navali misleći da je bolji jer ima više na terenu, sačekaš kontru i matiraš ih. Švajcarska nije imala to iskustvo. Ali ne smemo da se zavaravamo. Pobedili su nas na dva prethodna Svetska prvenstva, očigledno nam ne leže. Mi moramo tu da tražimo bodove, inače odosmo na četvrto mesto u grupi i nazad u B diviziju. Moramo da se trgneo baš protiv njih - jasan je Rajevac.

Osvrnuo se naš sagovornik i na neefikasnost Srbije, ali i navodnu pobunu protiv Piksija.

Republika

Foto: Starsport

Nedostaje strašan tandem: Tadić i Mitrović

- Vidi se da nemamo napadače, nismo pravili šanse. Razbijena je harmonija koju smo imali sa Tadićem i Mitrovićem. Njihovi golovi i asistencije govore kakav su tandem bili. Falio nam je i Vlahović, špic koji dolazi do izražaja kada se braniš. Neko ko rešava kada ima prostor iza leđa. Neko ko nema brzinu, a bitan je. Ali ne svaljujmo sve na Piksija, iako je činjenica da su bolje igrali tek kada je došao nego sada. Zabrinjava me to - zaključio je Rajevac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading