BIO JE VELIKA ZVEZDA, A SADA ŽIVI OD TRI EVRA MESEČNO: Bivši fudbaler oslanja se na socijalnu pomoć i milostinju

Autor:

Sport

09.09.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne zna ni kako se koristi veš mašina!

BIO JE VELIKA ZVEZDA, A SADA ŽIVI OD TRI EVRA MESEČNO: Bivši fudbaler oslanja se na socijalnu pomoć i milostinju

Foto: Foto Printscreen/ X

Ajke Imel, nekadašnji nemački fudbalski as, čije su izuzetne igračke sposobnosti obeležile osamdesete godine prošlog veka, danas se suočava s ozbiljnim finansijskim izazovima. Imel, koji je bio deo trijumfalnog tima na Evropskom prvenstvu 1980. godine, kao i učesnik dva finala Svetskog prvenstva 1982. i 1986. godine, sada prima socijalnu pomoć u iznosu od svega 563 evra mesečno, što ostavlja samo 2,69 evra mesečno nakon pokrića osnovnih troškova života.

U nedavnom gostovanju u emisiji "Hajde da pričamo o novcu", Imel je otvoreno govorio o svojim finansijskim problemima. Iako je tokom svoje igračke karijere zarađivao značajne svote novca, priznao je da je živeo raskošno i da nikada nije morao da brine o svakodnevnim zadacima kao što su kuvanje ili čišćenje. Nakon završetka karijere, Imel se okušao kao trener, ali su ga i tamo stigle finansijske nevolje. Rad s niželigašem Hajlbronom i ulazak u stručni tim Fenerbahčea kao trener golmana nisu sprečili njegov bankrot 2008. godine.

- Nikada u životu nisam brisao pod, a ne znam ni da kuvam. Poslovi kao što su pranje i čišćenje su mi strani, a ne znam ni veš mašinu da koristim... Ali zato što školujem decu u lokalnoj zajednici u kojoj volontiram, vlasnik lokalnog restorana mi dozvoljava da naručim šta god želim da jedem na dnevnom nivou - izjavio je Imel.

Finansijske poteškoće koje je Imel doživeo takođe naglašavaju važnost brige o mentalnom zdravlju bivših sportista. Prilagođavanje na novu finansijsku realnost i gubitak statusa i prepoznavanja koji dolazi s penzionisanjem mogu imati dubok uticaj na pojedince, ističući potrebu za podrškom i resursima namenjenim njihovom dobrobiti.

Iako se suočava s izazovima, Imelova priča takođe može poslužiti kao podsetnik o važnosti planiranja za budućnost i pametnog upravljanja finansijama tokom i nakon sportske karijere. Edukacija o finansijskoj pismenosti i pravovremeno planiranje za period nakon aktivnog bavljenja sportom mogu biti od presudnog značaja za očuvanje finansijske stabilnosti i blagostanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading